Volle zalen voor 'Oscar' in Carré

Oscar

In een uitverkocht theater sloten Scapino Ballet Rotterdam en Koninklijk Theater Carré afgelopen zondag de zeer succesvolle serie voorstellingen van Oscar af. De voorstelling, gemaakt in opdracht van Carré ter ere van haar 135-jarig jubileum, ontving lovende reacties. In drie weken tijd vonden 23 duizend bezoekers hun weg naar het theater aan de Amstel.In de piste kwamen dans, theater, circus én livemuziek van Blaudzun samen en creëerde choreograaf Ed Wubbe een ode aan Oscar Carré, de grondlegger van het theater aan de Amstel.

Bij het laatste slotapplaus was er speciale aandacht voor Bonnie Doets, de sterdanseres neemt dit seizoen na een carrière van 30 jaar afscheid van het danstoneel. Oscar was ook de laatste nieuwe productie van Ed Wubbe in zijn rol als artistiek directeur. Wubbe blijft als choreograaf verbonden aan Scapino Ballet Rotterdam.

De achttien voorstellingen van Oscar waren nagenoeg allemaal uitverkocht. Het voltallig dansers ensemble van Scapino, de acht circusartiesten van Codarts Circus Arts en Blaudzun ontvingen avond aan avond een staande ovatie van het publiek, dat de voorstelling waardeerde met gemiddeld een 9,1

 Ook de pers was enthousiast en noemde Oscar "een perfecte harmonie, waarbij de verschillende disciplines elkaar tot ongekende hoogtes, soms letterlijk, laat stijgen" (Theaterparadijs), "een spetterend spektabel, een genot om naar te kijken" (Theaterkrant) en concludeerde "Het is groot, het is veel, maar het is vooral ontzettend goed." (Musicalnieuws).