Universiteitsmuseum Utrecht

Beschrijving organisatie

Het Universiteitsmuseum in de klas of in het museum

Wist je dat het Universiteitsmuseum Utrecht ook naar de klas toe komt? Behalve de onderwijsprogramma’s in het museum biedt het Universiteitsmuseum ook programma’s op school. Publieksbegeleiders van het museum komen naar de klas met een gele bakfiets vol wetenschap!

Wetenschap gaat over nieuwsgierig zijn, vragen stellen, beredeneren en onderzoeken. Het Universiteitsmuseum biedt de mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan wetenschap. Onderzoekend leren is hierbij het uitgangspunt. Leerlingen ontdekken de wetenschapper in zichzelf en werken met echt materiaal zoals botten en skeletten. Ze leren om conclusies te trekken uit hun eigen waarnemingen en ontdekken zo het antwoord op allerlei vragen.

Het programma bestaat uit een wetenschapsworkshop met een black box experiment. Wat kunnen de leerlingen met wetenschappelijke zekerheid zeggen over de inhoud van de mysterieuze black box, zonder het doosje open te maken? Hierna gaan ze aan de slag met hun eigen onderzoek in de klas of – in het geval van een programma in het museum – doen ze een onderzoekstour door het museum!

 

Adres: 
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN
Utrecht

Contact: