Start tournee Dromenblazers - 3 juli 2021 - Oorkaan met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Dromenblazers_Oorkaan_fotografie-Bart-Grietens

Na alle coronaperikelen gaat eindelijk officieel de tournee van het theatrale concert Dromenblazers van start op 3 juli om 15:30 uur in de Beurs van Berlage tijdens het festival ‘Zomer in de Beurs’.

Dromenblazers is een magisch klarinetconcert in regie van Mart van Berckel waarin de vier blazers van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen. Van Gershwin tot Mahler tot Dvorák en meer. Want in dromen kan alles!

HOE KLINKT FANTASIE?

Vier jongens blazen dromen tot leven. Ze laten zich meeslepen door hun fantasie en openen deuren naar ongekende droomwerelden. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje stout, dagen ze je op speelse wijze uit om mee te dromen. Of feestdromen. Of dansdromen. Of terugdromen.

Het NIEUW AMSTERDAMS KLARINET KWARTET is een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Het ensemble bestaat uit vier veelzijdige klarinettisten die zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs, in 2017 presenteerden zij hun debuut cd ‘Ode aan Amsterdam’ in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. In 2019 brachten ze de cd New Amsterdam Stories uit met stukken van Bernstein, Gershwin tot Dvořák. Het ensemble houdt van muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Musicus Bart de Kater speelde eerder bij Oorkaan in Koos en de Kapotte Kopjes en Krabat. Musicus Jesse Faber speelde in De Familie van Nielie, een coproductie van Oorkaan en Theatergroep Kwatta. nakk.nl Zie ook NAKK in Podium Witteman NAKK Concertgebouwsessies

Regisseur MART VAN BERCKEL studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Arnhem en de Zürcher Hochschule der Künste in Zürich. Zijn afstudeervoorstelling Play Maids won op Festival Studio Körber Junge Regie in Hamburg de publieksprijs. Van Berckel maakte (muziektheater)-voorstellingen bij Kameroperahuis en Productiehuis De Nieuwe Oost. In oktober 2019 ging zijn voorstelling Continenten in première. Ook geeft hij les op verschillende theater(voor) opleidingen. Vanaf 2021 is hij als regisseur vast verbonden aan NNT/Club Guy & Roni. Dromenblazers is Marts eerste regie bij Oorkaan. ''Van Berckel is een ontdekking.'' - Volkskrant 2016

“Het werk van Mart van Berckel is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Gefascineerd door ons onderbewustzijn zet hij werelden op het toneel met een volstrekt eigen logica, die soms rechtstreeks uit onze dromen of nachtmerries lijkt te komen.” - TheatermakerVan Beckel: “Jonge kinderen kunnen al gefascineerd raken door iets wat heel langzaam beweegt. Dat hele zintuiglijke, dat helemaal losstaat van alles wat rationeel is, sluit eigenlijk heel erg aan bij hoe ik zelf in het theater wil zitten…Muziek is sowieso iets totaal anders dan taal. Taal gaat heel erg over het geven van betekenis, maar muziek gaat daaraan voorbij. Iets hoeft niet in woorden uitgedrukt te worden om van betekenis te zijn.” Interview met Mart van Berckel over Dromenblazers in Niet op -Theaterkrant maart 2020.

OORKAAN - muziek voor een jong publiek

Jeugdmuziekgezelschap Oorkaan speelt met professionele musici theatrale concerten voor een jong publiek. Oorkaan laat zo veel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek ontdekken. Klassieke muziek uit de hele wereld van vroeger en nu, klinkt in theatrale en verrassende vormen. Net als bij een concert is een Oorkaan-voorstelling (bijna) zonder woorden en staan er alleen musici op toneel. Je kijkt je oren uit! oorkaan.nl

MUZIEK In Dromenblazers is muziek te horen van o.a. Gershwin, Dvořák, Mendelssohn, Mahler, Bach en Goodmann. Beluister HIER de Spotifyplaylist van Dromenblazers.

CREDITS regie Mart van Berckel

blazers Tom Wolfs, Jesse Faber, Bart de Kater, Sergio Hamerslag

scenografie Vera Selhorst

regie-assistentie Merit Vessies

techniek Jessy van Adrichem

artistieke leiding Caecilia Thunnissen

SPEELLIJST - Zie HIER de speellijst.