Speciaal aanbod voor in de klas of digitaal

STT-mrt21

Nog niet steeds is niet alles mogelijk door corona, maar wij merken dat scholen het zeer waarderen als er weer aandacht kan worden besteed aan theater in de klas, al is het soms in aangepaste vorm. Hier een greep uit een aantal reacties:

• "Het was een fantastisch leuke voorstelling. De kinderen hebben genoten. Het was lachen!! Heerlijk even weer iets leuks.” Over de voorstelling Gevonden | leerkracht van Montessori school van Lith

• "De voorstelling heeft op school plaatsgevonden i.v.m. corona. Fijn, deze flexibiliteit! Gaaf hoe één acteur alle rollen vervulde." Over De wolf is terug in aangepaste versie | leerkracht van basisschool De Kleine Planeet.

• "Er werd een mooi pakket op school bezorgd met daarin een prentenboek, aankleedpoppetjes en wel 100 mooie stukjes stof om mee te knutselen. Wat een liefdevol bedacht project." Over digitaal theaterproject Satijntje | leerkracht van basisschool St. Josef 

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van wat op dit moment gespeeld kan worden op school; in de klas of via het digibord!

Kleuterfeuilleton De Familie Bosuil

Okke Bosuil woont met zijn vader en moeder in een gezellig nest in een oude boom. Die boom staat in een groot en kleurrijk dierenbos. Maar nu het coronavirus in het bos is moeten alle dieren zoveel mogelijk thuisblijven. Dat vindt Okke maar saai. Elke aflevering duurt ca. 8 minuten. Bij de webserie is een educatief project ontwikkeld waarin kinderen hun eigen ervaringen in lockdown kunnen verwerken.

Intiem theater in de klas

Voorstellingen in de klas of in het speellokaal, zodat de afstand tussen de spelers en de kinderen groter is. Voor kleine groepjes een kortere voorstelling met minimaal decor en maximaal plezier.

Niks - Garage TDI

Niks is een fantasievolle, muzikale voorstelling voor kleuters over twee vrienden en een lege koffer. De koffer blijkt een wereld vol verbeelding te zijn. Een wereld waar alles kan. Een wereld die de vrienden laat stampvoeten, goochelen en zingen.

Gevonden! - Theatra

Gevonden! is een intieme poppenvoorstelling vol muziek, slapstick en fysiek spel. Een verhaal over zoeken en vinden. Over vasthouden en loslaten. En over op afstand samen zijn.

Guppie - Reuring Theater

Guppie is een voorstelling voor kleuters over een vriendschap tussen een shy haai en een moedige gup. Hap, slik, blub… De voorstelling wordt in de klas gespeeld met minimale middelen.

Theater op school via het digibord

In een razend tempo ontwikkelen theatergroepen ideeën die (online) wél kunnen worden uitgevoerd op school. Bijvoorbeeld de digitale lespakketten: tussen de video's van de voorstellingen die op het digibord worden bekeken doen de leerlingen verschillende creatieve knutsel- en spelopdrachten. De leerkrachten kunnen zelf bepalen hoe lang ze aan een project willen werken. De hele middag? Een kwartiertje per dag? Door de structuur is dat zelf vorm te geven.