Paleis Het Loo

Beschrijving organisatie

Het paleis op reis’ & ‘BuitenGewoon Open’

Van 2018 tot medio 2021 wordt Paleis Het Loo vernieuwd & verbouwd. De stallen en tuinen zijn open van april tot en met september, maar het paleis is sinds januari 2018 dicht. Komende schooljaren zijn daardoor verdeeld in twee periodes:

  • Het paleis op reis: oktober t/m maart

We verzorgen in uw klas een museumles over Paleis Het Loo. We komen met de mooiste verhalen, bijzondere materialen en afwisselende werkvormen. Maak in het Geschiedenis-lesprogramma bijvoorbeeld kennis met koning-stadhouder Willem III en Lodewijk XIV. Wie had de meeste macht? Tijdens de museumles passen leerlingen de kennis toe om uit de escaperoom te komen. Of speel met elkaar de meest waardevolle kunsttentoonstelling bij elkaar tijdens ‘Kunstkeuzes’, het lesprogramma voor de kunstvakken. Leer kritisch te kijken naar kunstvoorwerpen die de verhalen van Paleis Het Loo vertellen en ondersteunen.

  • Welkom in de tuinen en stallen: april t/m september

We ontvangen leerlingen in deze periode graag voor één van onze lesprogramma’s in de tuinen. Ontdek de 17eeeuwse pronkfunctie van de tuin en kruip in de huid van een tuinontwerper of ontdek op welke manier koning-stadhouder Willem III de Franse mode op de voet volgde.
Ook bieden wij een programma aan op het gebied van klassieke cultuur. Leerlingen ontdekken de rijkdom aan klassieke elementen in de tuin. Indien u een ander idee heeft voor de invulling van uw bezoek, denken wij heel graag met u mee!

  • EXTRA! Vakoverstijgend: CKV, Geschiedenis & Maatschappijleer

In samenwerking met Tafel van Vijf vindt er in mei en juni 2019 een muzikale theatervoorstelling plaats op Paleis Het Loo. Leerlingen worden meegenomen naar de tijd van koning Willem II. De voorstelling wordt gecombineerd met een afrondende museumles. Binnen dit vakoverstijgende lesprogramma staan thema’s als macht, democratie, vrijheid en (homo- bi-) seksualiteit centraal. Let op! Vol = vol!

Alle programma’s worden begeleid door onze museumdocenten.
Kijk voor de uitgebreide mogelijkheden op onze website of neem gerust contact met ons op!

 

Adres: 
Koninklijk Park 16
7315 JA
APELDOORN

Contact: