Oorkaan speelt Dromenblazers met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Oorkaan

HOE KLINKT FANTASIE? Vier jongens blazen dromen tot leven. Ze laten zich meeslepen door hun fantasie en openen deuren naar ongekende droomwerelden. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje overmoedig, spelen ze spelletjes en dagen ze je uit om mee te dromen. Of dagdromen. Of slaapdromen. Of op-je-kop-dromen.

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Het NIEUW AMSTERDAMS KLARINET KWARTET is een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Het ensemble bestaat uit vier veelzijdige klarinettisten die zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs, in 2017 presenteerden zij hun debuut cd ‘Ode aan Amsterdam’ in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. In 2019 brachten ze de cd New Amsterdam Stories uit met stukken van Bernstein, Gershwin tot Dvořák. Het ensemble houdt van muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Musicus Bart de Kater speelde eerder bij Oorkaan in Koos en de Kapotte Kopjes en Krabat. Musicus Jesse Faber speelde in De Familie van Nielie, een coproductie van Oorkaan en Theatergroep Kwatta. nakk.nl

Mart van Berckel

Regisseur MART VAN BERCKEL studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Arnhem en de Zürcher Hochschule der Künste in Zürich. Zijn afstudeervoorstelling Play Maids won op Festival Studio Körber Junge Regie in Hamburg de publieksprijs. Van Berckel maakte (muziektheater)-voorstellingen bij Kameroperahuis en Productiehuis De Nieuwe Oost. Zijn ontwikkelingstraject werd van 2017 t/m 2019 door het Fonds Podiumkunsten gesubsidieerd als Nieuwe Maker. In oktober 2019 ging zijn voorstelling Continenten in première. Ook geeft hij les op verschillende theater(voor)opleidingen. Vanaf 2021 is hij als regisseur vast verbonden aan NNT/Club Guy & Roni. Dromenblazers is Marts eerste regie bij Oorkaan.

Oorkaan

OORKAAN maakt met topmusici theatrale concerten voor een jong publiek. Wij willen zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doen we in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu. Onze artistieke uitgangspunten samen vormen de Oorkaan-methode: een unieke werkwijze om vanuit en met muziek en musici, theatraal materiaal te maken dat aansluit bij de belevingswereld van het kind.

Speellijst

vr 27 Maart – 10:30 & 13:00 - Podium Mozaïek – Amsterdam - schoolconcert

zo 29 Maart - 13:30 - Concertgebouw - Amsterdam - Première

zo 29 Maart - 15:30 - Concertgebouw - Amsterdam

vr 3 April - 10:30 & 13:30 - Muziekgebouw aan 't IJ – Amsterdam - schoolconcert

zo 3 Mei - 15:00 - Maaspodium - Rotterdam

zo 17 Mei - 15:00 - TivoliVredenburg - Utrecht

ma 18 Mei - 10:00 & 13:00 - TivoliVredenburg – Utrecht - schoolconcert

ma 1 Juni - 15:00 - Muziekgebouw - Eindhoven