Nieuwsbrief februari | Kom naar de opening van City Life morgen!

Museum Arnhem opent nieuwe tentoonstelling City Life in De Kerk en jij kunt daar bij zijn!

Zaterdag 8 februari is iedereen vanaf 17.00 uur van harte welkom voor de publieke opening van de nieuwe tentoonstelling in De Kerk. Het programma duurt tot 18.30 uur en is gratis te bezoeken. 

De middag zal in het teken staan van de feestelijke opening van de tentoonstelling City Life: mensen & de urbane realiteit in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk van Museum Arnhem. De nieuwe tentoonstelling wordt op zaterdag 8 februari geopend door directeur Saskia Bak met een optreden van de Arnhemse rapper Ellev C.

Museum Arnhem presenteert van 8 februari tot en met 17 mei City Life. Mensen & de urbane realiteit.

In deze nieuwe tentoonstelling geven (inter)nationale kunstenaars uitdrukking aan menselijkheid in een harde stedelijke omgeving.Wonen in de drukte van de stad. Waar de een floreert, komt de ander vast te zitten. Juist te midden van de massa van de drukke stad komt de emotie van het individu  naar voren in de kunstwerken. Ze variëren van sculptuur en installatie tot fotografie, schilderkunst en video. 

Kledingadvies: Warm

Adres: Sint Walburgisplein 1, Arnhem

Tijd: 17.00 - 18.30 uur

Entree: gratis 

Hopelijk tot dan! 

Bouw Museum Arnhem nu officieel van start!

Afgelopen dinsdag ging de bouw van Museum Arnhem officieel van start. Op deze feestelijke middag kwamen Wethouder Hans de Vroome, directeur Saskia Bak, architect Joost Vos en aannemer Egbert-Jan Rots bij elkaar om op dit heugelijke moment te proosten. Na een korte Q&A met het publiek schepten zij één voor één de eerste aarde in de betonmolen. 

Saskia Bak: “Een fantastisch mijlpaal! We zijn heel blij dat we eindelijk een streep kunnen zetten onder een lange onzekere periode. Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en biedt mooie perspectieven.” 

Ook muziektheatergroep BOT maakte haar opwachting in de koepel van het pand aan de Utrechtseweg. Ze voerden dinsdagmiddag twee korte voorstellingen op. Tijdens de live voorstelling van BOT waren er animaties van absurdistische kunst te bewonderen. Zo was er toch even kunst te zien in het nu toch erg lege museum.

Tijdens deze middag konden de bezoekers ook kijken naar beelden van hoe het vernieuwde museum er uit zal gaan zien. Deze impressies zijn ook te bekijken op www.rotsbouwtmuseumarnhem.nl, waar de voortgang van de bouw te volgen is.

Wij zijn ontzettend blij en trots dat de bouw nu officieel van start is gegaan!

Boetseer mee! Plaats jouw eigen kunstwerk in onze tentoonstelling 

Kunstenaar en theatermaker Mirthe Dokter maakt tijdens de tentoonstelling City Life een heel groot introvert volk. Zij nodigt mensen vanuit alle hoeken en gaten van Arnhem uit om samen hoofdjes te kleien. De gekleide hoofdjes worden onderdeel van de tentoonstelling. Met deze workshop wil Mirthe de zichtbaarheid van ‘de ongeziene mens’ in de samenleving vergroten.

Help ook mee aan dit bijzondere kunstwerk! Als dank krijg je een medaillon van klei, een piepklein souvenir gemaakt door Mirthe, als bewijs dat jij onderdeel bent geworden van ‘het Volk der Introverten’. De eerste workshops zijn al vol! dus schrijf je snel in! 

Locatie: De Kerk, Sint Walburgisplein 1, 6811 BZ Arnhem

Prijs: Gratis! Maar haal nog wel even een ticket. 

Wanneer? 1 keer per week vanaf 8 februari t/m 17 mei van 14.30 tot 16.00 uur. 

Klik hier voor de exacte data en om je gratis aan te melden.