Nieuws

to-hofstra-schrift

Op 15 april, de Friese Bevrijdingsdag, lanceert het Fries Verzetsmuseum de vernieuwde website https://www.oorlogsschriften.nl/. De oorlogsschriften zijn tien dagboeken van de tiener To Hofstra uit Sneek, geschreven tussen mei 1940 tot maart 1946.

Scapino

Tweeduizend kinderen dansen in de klas met Scapino Ballet Rotterdam

Bloed en Honing

Al bijna twintig jaar trekken documentair fotograaf Nicole Segers en journalistiek schrijver Irene van der Linde door de periferie van Europa. Samen leggen ze de kersverse grensbewoners vast, ver van de beleidsmakers in Brussel.

Beeldmerk Generators

Er zijn twee projecten uit het Generators fonds toegekend! Het fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van createve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festvals.

CELEBRATING NILS

Introdans maakt deel uit van de pilot ‘Testen voor Toegang’ en danst op 13 april om 19.30 uur de voorstelling CELEBRATING NILS in Stadstheater Arnhem. Al maanden repeteren de dansers voor de voorstelling CELEBRATING NILS. “We zijn enthousiast deel uit te maken van deze pilot.

Amersfoort uit je raam

Meedoen kan nog t/m 9 mei: Verbeeld je uitzicht op de stad! Veel Amersfoorters hebben tijdens de lockdown op verzoek van Museum Flehite hun uitzicht op een creatieve manier vastgelegd. Voor de succesvolle stadsactie 'Amersfoort uit je raam’ stroomden de foto's, tekeningen, schilderijen binnen.

Playback3

De Grote (online) Sprong ;ouder-kind avond voor gezinnen met 7e & 8e groepers

Hermitage geluidsactie

De Week van de Hermitage gaat vandaag officieel van start. Tijdens deze actieweek – die loopt van 6 tot en met 9 april – vragen het museum en vele van de ambassadeurs persoonlijk aandacht voor de geefcampagne getiteld Houd de Hermitage open.

Scapino

Scapino Ballet Rotterdam twee avonden online met The Square recordings

De anatomische les

Kostuums, rekwisieten, persoonlijke objecten en belevenissen onder de veilinghamer

Introdans en Derksen Veilingbedrijf organiseren bijzondere benefietveiling