Nieuws

De gouden beker op foto's van het Rijksmuseum.

Vanaf 11 december 2019 is het meesterwerk van Paulus van Vianen in het Rijksmuseum te zien. De beker, gemaakt van puur goud, wordt beschouwd als

Tijdens de kerstvakantie maak je bij Oyfo Techniekmuseum kennis met ‘Tech & Food’. Moderne technologie heeft veel invloed op ons eten. Nu en zeker in de toekomst. Wat ligt er in de toekomst eigenlijk in het schap van de supermarkt? Eten we straks met ons allen algen en insecten?

De tentoonstelling Sits, katoen in bloei van het Fries Museum is volgend najaar te zien in Londen. Van 23 oktober 2020 tot en met 24 januari 2021 toont het Fashion and Textile Museum Chintz: Cotton in Bloom. Centraal staat het gebloemde, handbeschilderde katoen uit India dat vanaf de 17de eeuw de wereld veroverde.

04 december 2019

Het Introdans-KERSTGALA is al jaren een begrip. Het complete Introdans-tableau danst op en rond de kerstdagen exclusief in Arnhem en Apeldoorn een programma dat speciaal voor deze gelegenheid wordt samengesteld door artistiek directeur Roel Voorintholt.

04 december 2019
Huis Doorn

Tentoonstelling Fokker: onbegrensd in leven en werk!

De Nieuwe Kerk Amsterdam heeft vandaag de winnaar van De Grote Suriname-fotowedstrijd bekendgemaakt. De speciaal aangestelde vakjury koos uit ruim 1500 inzendingen unaniem voor de foto van Aad Sterrebaan uit Suriname: Twee oude mannen voor de Fa Fa Fa Supermarkt in Lelydorp.

Van 31 januari 2020 t/m 5 juli 2020 toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Neko. De kat in Japanse kunst’. Met traditionele en hedendaagse Japanse prenten, zeldzame tekeningen, objecten, fraaie rolschilderingen en hedendaagse foto’s wordt de rol van de kat in de Japanse kunst en volkskunst door de eeuwen heen getoond.

Choreograaf Hans van Manen schenkt samen met zijn partner Henk van Dijk 24 werken van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe aan het Rijksmuseum.

Heilig Land Stichting

YouTuber Teun Peters en de Tiktokkers Mylene & Rosanne en Yke & Florence gaan dat op zondag 22 december bekend maken. Wie mee wil dingen naar de prijs kan van 1 t/m 10 december een Tiktokfilmpje insturen. 

De gouden jaren van de Japanse cinema, de jaren vijftig, komen tot leven in een programma met fonkelnieuwe 4K-restauraties van zeven klassiekers in een door The Japan Foundation georganiseerde internationale tour.