Nieuws

Het Romani Festum is het tweedaags groot slotfeest van de Romeinse zomer in Orientalis en speelt zich af in de bloeiperiode van het Romeinse Rijk, de tijd dat het Rijk op zijn grootst en sterkst was.

Rijksmuseum

Lang Leve Rembrandt

Tijdens de Nederlandse Filmnacht op vrijdag 27 september vertonen twintig filmtheaters onder de vlag van het Nederlands Film Festival de nieuwe Nederlandse film Instinct. Instinct is het regiedebuut van Halina Reijn en tevens de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2019.

ZANDVOORT – Van 15 augustus tot 3 november heeft Stichting Juttersgeluk een tijdelijke vestiging aan de boulevard in Zandvoort. Dit Pop-up atelier aan Passage 20 is de inspiratieplek voor jutters en geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep en het bouwen aan een circulaire wereld.

De voorbereidingen voor de tentoonstelling Design van het Derde Rijk (te zien vanaf 8 september) zijn in volle gang. De eerste bruiklenen komen binnen vanuit Nederland en Duitsland, en de online kaartverkoop is van start gegaan.

Rijksmuseum

Rembrandt-Velázquez. Nederlandse en Spaanse Meesters

11 oktober 2019 t/m 19 januari 2020 

Hermitage

Op donderdag 15 augustus verwacht de Hermitage Amsterdam de vijf miljoenste bezoeker sinds het museum in 2009 openging in het monumentale gebouw aan de Amstel. De afgelopen tien jaar heeft de Hermitage Amsterdam een vaste plek veroverd in de top-tien van best bezochte musea in Nederland.

Eye

New Cool Collective komt naar Eye Filmmuseum om live een nieuwe score te spelen bij een oude film.

Producent Pieter Jan Brugge, die drie films van Michael Mann begeleidde, komt naar Eye vanuit Los Angeles om te praten over het werk van de perfectionist uit Hollywood.

Gek van de boeken van Nurdius Maximus, of gewoon erg benieuwd naar wat die Romeinen nou eigenlijk allemaal deden? In Waterliniemuseum Fort bij Vechten is deze zomer een speciale kindertentoonstelling over de Dagboeken van Nurdius Maximus.