Nieuws

19 oktober 2020
Godinnen van de art nouveau

 Vanwege de gedeeltelijke lockdown is de openingsdatum van Godinnen van de art nouveau in het Allard Pierson uitgesteld. Eerder is aangekondigd dat de tentoonstelling vanaf 23 oktober te zien is. Naar verwachting zal de opening eind dit jaar plaatsvinden.

concerto-supergrosso

Sinds de uitbraak van het coronavirus zet de Nederlandse Bachvereniging alles op alles om haar concerten door te laten gaan, op een manier die voor alle bezoekers én musici veilig en prettig is.

AMAZING ASIA_

Met het nieuwe programma AMAZING ASIA, geïnspireerd op dit drukbevolkte en fascinerende continent, gaat Introdans voor het eerst sinds acht maanden weer op tournee. Met een Introdans-première van het meesterwerk Kaash van choreograaf Akram Khan en in a reflective landscape van Regina van Berkel.

PERSFOTO Knutselen in het Rijksmuseum van Oudheden
De herfstvakantie (10 t/m 25 oktober) staat in het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van de nieuwe kindertentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’ en het oude Egypte.
Missa Brevis©IntrodansHansGerritsen new (1).jpg
De raad van toezicht van Introdans heeft Marieke van ’t Hoff aangesteld als zakelijk directeur. Vanaf 1 november 2020 vormt Marieke samen met artistiek directeur Roel Voorintholt en algemeen directeur en oprichter Ton Wiggers de directie van Introdans.
Frans Hals museum

Haarlem, 30 september 2020 - In locatie Hal van het Frans Hals Museum is vanaf 10 oktober een omvangrijke tentoonstelling Haarlemse impressionisten en realisten te zien.

Triceratops Skull 21
Delft, 1 oktober 2020 – Science Centre Delft presenteert een unieke tentoonstelling over ‘Skull 21’ in het Mineralogisch-Geologisch Museum, collectie en erfgoed afdeling van Science Centre Delft.
Kunstluis en het plintenladdertje

De Kunstluis van Museum Het Valkhof maakt zich op voor zijn zesde interventie als luis in de pels van het museum. Hij stelt dit keer de vele en hoge plinten van het museum ter discussie.

No man's land

Amsterdam, 29 september 2020 - Als het lot ons alles uit handen slaat en zelfs onze straten leeg veegt, wat ontdekken we dan voor nieuws?

Arend van Dam door Anne Stalinski.
En toen… was het Kinderboekenweek. En natuurlijk wordt dat ook in het Kinderboekenmuseum gevierd. Een hele maand lang.