Nieuws

18 oktober 2019
Museon

De #2030isNu tentoonstelling maakt de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals of SDG’s) van de Verenigde Naties persoonlijk. Door interactieve

Vandaag is bekendgemaakt dat de negende editie van de ABN AMRO Kunstprijs is toegekend aan Evelyn Taocheng Wang (1981, Chengdu).

Het Museon in Den Haag heeft de schenking van de BankGiro Loterij ter waarde van 630.000 euro geïnvesteerd in de vernieuwing van de entree, de lounge, het ticketoffice, het restaurant en de garderobe.

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 26 oktober de traditionele Avond in het buitenmuseum plaats. Wel meer dan duizend stormlantaarns brengen de straten en huisjes in gezellige sferen. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen en is het knutselatelier geopend.

Op zaterdag 9- en zondag 10 november is de fameuze wildlife fotograaf David Yarrow, 53, geboren in Schotland en woonachtig in London, een paar dagen in Nederland in het kader van een wereld tour waarin hij zijn spectaculaire nieuwe – ruim 350 pagina’s tellende – boek aan zijn fans presenteert. 

Rijksmuseum

De tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. Nederlandse & Spaanse Meesters is vanmiddag feestelijk geopend door Koning Willem-Alexander en

Deze herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) kunnen kinderen hun astronautendiploma halen bij Space Expo. Ook worden er dagelijks drie interessante presentaties gegeven over de manen in ons zonnestelsel. Deze presentaties zijn prima toegankelijk voor (geïnteresseerde) kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

Oorlogen en conflicten zijn onlosmakelijk verbonden met de wereld waarin we leven en dus met ons. In het Nationaal Militair Museum ontdek je

De juryleden van de 2020 Sony World Photography Awards zijn vandaag bekendgemaakt door de World Photography Organisation. Om deze gelegenheid te vieren is een selectie inzendingen voor de Open categorie vrijgegeven. Ook heeft de nieuwe jury een aantal tips voor de deelnemers.