Nieuws

Paleis het Loo

Dit schooljaar komt Paleis Het Loo op bezoek. In de klas of live vanuit onze online studio vertellen de museumdocenten alles over het mooiste paleis van Nederland en zijn bijzondere bewoners.

RMO Doggerland

Lang geleden kon je lopend van Nederland naar Engeland! Daar waar nu de grijze Noordzee is, leefden ooit mammoeten, wolharige neushoorns, reuzenherten, Neanderthalers en de eerste moderne mensen. Van dit landschap, Doggerland, is niets meer te zien.

Jubileumboek

Introdans maakt zich op voor een gouden jubileumseizoen. Al 50 jaar enthousiasmeert het Arnhemse gezelschap zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Het gouden jubileum is een uitgelezen moment om geschiedenis te schrijven.

Museon Caribbean

Museon: Breek de muren van je museum open Museon brengt handreiking voor multiperspectiviteit in musea uit

Textielmuseum

Ben je op zoek naar een leuk en verrassend familie uitje in de zomervakantie? Ervaar het maakavontuur in het TextielMuseum; hier is tijdens de vakantie van alles te beleven voor jong en oud!

Lawine

Kinetische installatie van Oscar Peters nu te zien in Museum Het Valkhof

Dromenblazers_Oorkaan_fotografie-Bart-Grietens

Na alle coronaperikelen gaat eindelijk officieel de tournee van het theatrale concert Dromenblazers van start op 3 juli om 15:30 uur in de Beurs van Berlage tijdens het festival ‘Zomer in de Beurs’.

Molens als basis voor kunstzinnige activiteiten

Molens hebben een belangrijke betekenis voor de geschiedenis van Nederland. Niet alleen vanuit hun werking en functie, maar ook vanuit vorm en inhoud. Molens zijn onderdeel van ons cultureel erfgoed en onze rijke kunstgeschiedenis.

Nieuwe collectiepresentatie Van Abbemuseum – een totaal ervaring!

Bezoek onze nieuwe collectiepresentatie ‘Dwarsverbanden’. Via vijf verschillende multimedia tours duik je in de bijzondere verhalen die

Rijksmuseum Junior Fellowship

Elk jaar organiseert het Rijksmuseum de profielwerkstukprijs Junior Fellowship. Staat volgend jaar één van jouw leerlingen in de top 10? Geef ze een streepje voor met de korte online video's van verschillende experts. Zij geven tips over het kiezen van een onderwerp en meer. De hoofdprijs?