Nieuws

Zuiderzeemuseum-Bankgiroloterij.jpg

De BankGiro Loterij organiseert deze zomer een bijzondere pop-up camping, in samenwerking met het Zuiderzeemuseum. De camping staat van 3 t/m 30 augustus 2020 in het recreatiegebied Enkhuizerzand, van waar gasten zó het Zuiderzeemuseum en de binnenstad van Enkhuizen in kunnen wandelen.

Jazz-hermitage.jpg

Deze zomer organiseren de Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus de vijfde editie van het zomerse jazzfestival.

This is art-America.jpg

 Verwacht: This Is America | Art USA Today

za 26 sep 2020 t/m zo 3 jan 2021

Zomerkriebels William Smulders en Lieke Grey.jpg
De eerste weken met kunst, theater en muziek in Museumpark Orientalis zitten er op. Twee bijzondere operavoorstellingen, diverse muziekoptredens en theatervoorstellingen zijn de revue al gepasseerd en het programma getiteld ‘Zomerkriebels’ loopt nog t/m 23 augustus.
Hermitage

 Er zijn zijn twee bijzondere objecten toegevoegd aan de Juwelen!-tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam. Onder begeleiding van conservator Natascha Wieman en juwelenhistoricus Martijn Akkerman werden ze uitgepakt en geïnstalleerd.

Call to commit-foto.jpg

Vanaf 7 augustus presenteert Museum Het Valkhof met Call to commit een tentoonstelling van de Amerikaanse fotografe Susan Barnett (1951) met foto’s van opvallende en uitgesproken slogans op T-shirts als ‘It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back’ en ‘Im Muslim Don’t Panik’.

Duinmeer door Ronald van Wijk (www.kustfoto.com)

Hieperdepiep … ook het Waterliniemuseum gaat weer open! Sinds juni was Fort bij Vechten al geopend voor publiek en hebben wij proef kunnen draaien. Vanaf 7 juli 2020 kan men ook het museum weer in, van dinsdag t/m zondag van 10-17.00 uur.

Het Rijksmuseum maakt vandaag bekend wie de 10 deelnemers van Document Nederland Junior zijn. De jaarlijkse fotowedstrijd voor middelbare scholieren en mbo-studenten heeft als thema Wie ben jij? Jongeren werd gevraagd om bewust naar zichzelf en hun omgeving te kijken.