Nieuws

19 mei 2022
Museum Arnhem-

Het vernieuwde Museum Arnhem is vrijdagochtend 13 mei op feestelijke wijze geopend door burgemeester van de gemeente Arnhem Ahmed Marcouch en museumdirecteur Saskia Bak!

RMO

‘De papyrus uit het graf van Qenna: magische spreuken voor het hiernamaals’

Tentoonstelling over Egyptisch ‘dodenboek’ en grootscheeps restauratieproject

4 Richard Strauss Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt Strauss' Vier letzte Lieder met alt-mezzo Carina Vinke

Zuiderzeemuseum_E

Aankoopbewijs Cornelis Valentijn op z’n plek op Peperzolder

Leren denken, durven, dromen en doen bij ITA

Bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) zijn we altijd op zoek naar verdieping en ontwikkeling. Die extra lagen die ons zoveel kunnen leren. Om iets te leren moet je nieuwsgierig zijn, risico’s nemen, durven dromen, willen onderzoeken.

Escape Game Keizers & co in het RMO

Nepnieuws is niet alleen van nu. De Romeinse keizers konden er ook wat van! Zoek je een activiteit om het onderwerp propaganda en bronnenkritiek met je leerlingen of studenten te behandelen, maar dan eens buiten het lokaal?

Molens als basis voor kunstzinnige activiteiten

Molens hebben een belangrijke betekenis voor de geschiedenis van Nederland. Niet alleen vanuit hun werking en functie, maar ook vanuit vorm en inhoud. Molens zijn onderdeel van ons cultureel erfgoed en onze rijke kunstgeschiedenis.

Fotowedstrijd Rijksmuseum voor leerlingen VO

Doen jouw leerlingen al mee? Tot en met 5 juni 2022 kunnen ze hun foto's insturen. Thema: een tweede leven, hoe recycle jij? Speciaal voor middelbare scholieren en mbo-studenten organiseren wij de fotowedstrijd Document Nederland Junior.

Collectie Catharijneconvent daagt uit tot nadenken

Museum Catharijneconvent heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen. De collectie daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen over burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing.

Leerlingen maken kennis met verleden in Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum maken leerlingen kennis met het verleden. Én ze ontdekken hoe ze het heden hiermee kunnen verbinden.