Nieuws

GEK GEZICHT_2020_PT300_©Introdans_HansWithoos_RGB.jpg

Op zaterdag 7 maart gaat de fantasierijke familievoorstelling GEK GEZICHT in première in Stadstheater Arnhem. Met deze voorstelling richt Introdans de schijnwerpers op choreografen Alexander Ekman en David Middendorp. GEK GEZICHT is tot en met 30 mei te zien in de Nederlandse theaters.

Het ei van Columbus zul je er niet tussen vinden, want deze uitdrukking verwijst naar een simpele oplossing voor een moeilijke opgave.
foto amg schmidt

Op 21 mei, Hemelvaartsdag, is het feest in Den Haag. ‘Feest!’ is het thema van de gratis te bezoeken Kinderboekenparade in het hartje van de stad, met dit jaar als belangrijkste onderdeel De Grote Annie Voorleesmarathon.

Zuiderzeemuseum zee vol verhalen.jpg

Op donderdag 13 februari vond de opening plaats van de boeiende en interactieve tentoonstelling Zee vol verhalen, de nieuwe vaste tentoonstelling van het Zuiderzeemuseum.

Nieuwe Kerk adam.jpg

Gisteren onthulde Zijne Majesteit de Koning een gedenksteen in De Nieuwe Kerk ter ere van de Nederlandse schrijver Eduard Douwes Dekker, beter bekend onder zijn schrijversnaam Multatuli. Onder luid applaus kwam de steen – door kunstenaar Jeroen Henneman ontworpen – tevoorschijn.

PERSFOTO Tentoonstelling ''Sakkara - leven in een dodenstad''.jpg

over archeologisch onderzoek in Egypte door Rijksmuseum van Oudheden

 

Museon

In het Museon in Den Haag is tijdens de voorjaarsvakantie veel te zien en te doen! Naast tentoonstellingen als ‘One Planet’, ‘Ötzi, the Iceman - onderzoek de mysterieuze ijsmummie’ en ‘National Geographic Colors of the World’, worden veel activiteiten voor de bezoekers georganiseerd.

Open Paleis voor leerkrachten en docenten bij Paleis Het Loo.

Op woensdagmiddag 1 april ben je van harte welkom bij ons Open Paleis! Dit jaar staat de middag in het teken van

Het Rijksmuseum in Amsterdam - Foto: John Lewis Marshall

Het Rijksmuseum en ThiemeMeulenhoff, één van de grootste aanbieders van leermiddelen in het Nederlandse onderwijs, hebben hun educatieve

In de voorjaarsvakantie kun je bij Oyfo Techniekmuseum weer lekker aan de slag met doepakketjes, er is een Doe- & draaidag en er is een fototentoonstelling over ‘Boeren en Telers’. Ook zijn we extra geopend.

Doemiddagen