Nieuws

18 januari 2021
Frans Hals Museum-

Haarlem, 14 januari 2021 - Nu het Frans Hals Museum de deuren langer dicht moet houden, blijft het museum online actief om zijn publiek te inspireren. Daarom is de fotowedstrijd ‘Zie Jezelf Anders’ gestart in samenwerking met kunstenaar Angela Tellier.

playback-foto

Vanaf 1 januari 2021 verwelkomen wij onze kersverse zakelijk directeur: Margo van der Valk.

Frans Hals museum-2021

In een tijd vol verandering kijken we graag vooruit.

Dat doen we met een tentoonstellingsprogramma waarin verandering centraal staat, zowel gepland als ongepland. Zo blijven we continu in beweging en reageren we op de actualiteit. Binnen en buiten het Frans Hals Museum.

Vanaf 16 oktober 2021 organiseert Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden een grote Koreatentoonstelling. Het museum wil een klankbordgroep vormen van leden met een Koreaanse achtergrond.

Folkert de Jong

Van 28 januari 2021 tot en met januari 2022 Folkert de Jong maakt in opdracht van Museum Het Valkhof in Nijmegen een nieuwe tentoonstelling in de reeks Cool Collection.

Hermitage-Lego

Vandaag geeft de Hermitage Amsterdam het startsein voor een grote bouwwedstrijd met LEGO. Geschikt voor de kerstvakantie in coronatijd, want deelnemers van alle leeftijden kunnen gewoon thuis aan de slag. Ook het inzenden gebeurt digitaal.

World press foto

World Press Photo Exhibition 2020 in De Nieuwe Kerk Amsterdam heeft tussen 1 juni en 29 november 57.000 bezoekers verwelkomd. Deze flagship tentoonstelling van de jaarlijkse persfotowedstrijd zou openen in april van dit jaar maar werd door de Corona-uitbraak uitgesteld.

Princessehof komt coronajaar 2020 goed door dankzij steun overheid

Liburna Feest van Licht

Vier het Feest van Licht Orientalis

biedt dé locatie voor een beleefprogramma in de buitenlucht

JOSD_311020_Behind-the-scenes-repetitie-Wij-ook-JR_ITA_

Op zaterdag 2 januari gaat de nieuwste ITA-juniorproductie WijOok jr. in première. Een coronaproof voorstelling voor én door jongeren. In WijOok jr. staan de dochters van Amsterdam centraal, de toekomst van dit land.