Nieuws

Naar aanleiding van de tentoonstelling over het 19e-eeuwse kunstenaarsdorp Dongen in Stedelijk Museum Breda zijn twee nieuwe schilderijen ontdekt. Een studie van een boerderij door Karel Klinkenberg en een klein paneel van een koffiemalende boerin door August Allebé.

08 januari 2020

In de aanloop van de Week van het geld (23 t/m 27 maart 2020) organiseert het Belasting & Douane Museum in samenwerking met Ikin010 een inspiratiemiddag voor leerkrachten van groep 3 t/m groep 8, schoolleiders, -bestuurders en educatief medewerkers van basisscholen in Rotterdam e.o.

Het muZIEum kijkt terug op een succesvol jaar met 42.000 bezoekers. Dit is het hoogste bezoekersaantal wat het muZIEum ooit gehaald heeft. Al deze bezoekers worden persoonlijk rondgeleid door blinde en slechtziende gidsen.

Verzetsmuseum

Het Verzetsmuseum had drie wisseltentoonstellingen waar veel bezoekers op afkwamen. Sinds oktober is vooral Mode op de bon, over het veranderende modebeeld tijdens de bezetting, een grote publiekstrekker. Deze tentoonstelling is nog te zien tot en met 1 juni.

Het winterevenement Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is zeer populair. Tijdens de eerste week hebben duizenden bezoekers de wandeling door het sfeervol verlichte buitenmuseum al gemaakt. Op 30 december boekte de 15.000ste bezoeker zijn online ticket.

Op maandag 23 december verwacht De Nieuwe Kerk Amsterdam de 100.000ste bezoeker in De Grote Suriname-tentoonstelling. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling van De Nieuwe Kerk in de afgelopen tien jaar. Er komt een zeer divers publiek op af, jong en oud, met of zonder Surinaamse achtergrond.

19 december 2019

Tentoonstellingen in 2020

Caravaggio-Bernini. Barok in Rome

14 februari t/m 7 juni 2020

Het Frans Hals Museum vraagt al geruime tijd aandacht voor de precaire financiële situatie waarin het verkeert ondanks stijgende bezoekersaantallen, succesvolle fondsenwerving en sterke programmering. Het museum geeft aan dat dit het gevolg is van opeenvolgende bezuinigingen sinds 2010, een gebrekkige indexering en stijgende exploitatielasten.

Stoer schoolreisje? Melden bij het NMM!

De Tweede Kamer heeft gisteren een wetsvoorstel aangenomen waarin wordt geregeld dat scholen geen leerlingen mogen uitsluiten van een schoolreisje of buitenslandse reis als de ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen.

Het nationale Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2020 omwille van de geslaagde herinrichting in 2017. Andere Nederlandse kanshebbers zijn het Anne Frank Huis (Amsterdam), het Tropenmuseum (Amsterdam), Teylers Museum (Haarlem) en Bizarium (Sluis).