Nieuws

Verzetsmuseum Amsterdam activiteiten tijdens de verbouwing

Verzetsmuseum Amsterdam is in 2022 deels gesloten wegens verbouwing en herinrichting.

Molens als basis voor kunstzinnige activiteiten

Molens hebben een belangrijke betekenis voor de geschiedenis van Nederland. Niet alleen vanuit hun werking en functie, maar ook vanuit vorm en inhoud. Molens zijn onderdeel van ons cultureel erfgoed en onze rijke kunstgeschiedenis.

Nieuwe collectiepresentatie Van Abbemuseum – een totaal ervaring!

Bezoek onze nieuwe collectiepresentatie ‘Dwarsverbanden’. Via vijf verschillende multimedia tours duik je in de bijzondere verhalen die

Rijksmuseum Junior Fellowship

Elk jaar organiseert het Rijksmuseum de profielwerkstukprijs Junior Fellowship. Staat volgend jaar één van jouw leerlingen in de top 10? Geef ze een streepje voor met de korte online video's van verschillende experts. Zij geven tips over het kiezen van een onderwerp en meer. De hoofdprijs?

Van 16 oktober 2021 tot en met 4 september 2022 presenteert Keramiekmuseum Princessehof een uitgebreide Koreatentoonstelling. Het rijke verleden en de eeuwenoude cultuur van Korea worden ontrafeld aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Museon Spectacle

Van 10 juni 2021 t/m 30 januari 2022 is in het Haagse Museon de fototentoonstelling SPECTACLE te zien.

Huwelijksportret Maria Louise

Deze zomer komt het rijke Nassauverleden van Leeuwarden tot leven. Het huidige koningshuis stamt in rechte lijn af van Maria Louise van Hessen-Kassel (1688-1765), prinses van Oranje-Nassau.

07 juni 2021
Villa Zebra

HET IS ZOVER! - Aanstaande woensdag 9 juni mogen we - na meer dan zes maanden sluiting - eindelijk weer open. We verheugen ons op Villa Zebra zoals het bedoeld is; mét bezoekers. Iedereen is welkom! Laat je verrassen door hedendaagse kunst in de tentoonstelling ZELF!

Mondriaanhuis

Piet Mondriaan, Boerderij Landzicht gezien van stroomafwaarts met een zichtbare geveltop, olieverf op doek, 1902 - 1903 ODE AAN HET LANDSCHAP Het Nederlandse landschap is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook Piet Mondriaan had veel oog voor de natuur om zich heen.

Museum Flehite opent op zaterdag 5 juni haar deuren met tentoonstelling Over velden en wegen. In het landelijke themajaar ‘Ode aan het landschap’ richt het museum de aandacht op de diversiteit van het landschap in Nederland in het algemeen, en rond Amersfoort in het bijzonder.