Nieuws

Moeder met jong, Dierenpark Afoort

Vier wolvenwelpjes geboren in DierenPark Amersfoort

 

De Collectie Nederland is verrijkt met een tweede werk van de beroemde landschapschilder Thomas Gainsborough. Landschap met twee koeien bij een herder en een melkmeid is aangekocht door het Dordrechts Museum.

Sieboldhuis

Ontdek de Japanse binnenlanden met nostalgische boerderijen, indrukwekkende tempels en verfijnde landschappen in de tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’.

Amsterdam, 16 juni 2019 - Op zondag 16 juni werd voor de elfde keer de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours gehouden. Op zondagmiddag werd in de Kleine zaal van Het Concertgebouw uit acht finalisten de winnaar unaniem gekozen: Christiaan Blom (blokfluit).

Foto winaar concertgebouw

 

Amsterdam, 16 juni 2019 - Op zondag 16 juni werd voor de elfde keer de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours gehouden. Op zondagmiddag werd in de Kleine zaal van Het Concertgebouw uit acht finalisten de winnaar unaniem gekozen: Christiaan Blom (blokfluit).

 

Met een slimme oplossing om voedselverspilling in fruitcontainers tegen te gaan, sleepte Otflow de eerste prijs als beste startup in de wacht.

Cellokrijgers

Oorkaan en het Cello Octet Amsterdam zijn met Cellokrijgers genomineerd voor de Zapp Theaterprijs! Door het hele land hebben kinderen de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete theatervoorstellingen.

De nieuwe poging van Maarten van der Weijden om de Elfstedentocht te zwemmen, staat voor de deur. Van der Weijden springt op 21 juni a.s. opnieuw het water in.

Scapino Ballet

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 25 juni op theaterfestival de Parade de première van TOF! van de nieuwe choreografe Nicole Caruana. Hiermee maakt Scapino na 29 jaar zijn debuut op het reizende theaterfestival.

Teun Toebes wint George Maduro Prijs en Boef geeft verrassingsoptreden