Nieuwe Zondagen met concert van blaaskwintet Pent'amuse op 1 december

Op 1 december geeft blaaskwintet Pent'amuse het concert 'Een Winters Onderonsje' tijdens de Nieuwe Zondagen. Nieuwe Zondagen staan voor gezellige zondagmiddagen voor senioren uit de gemeenten Renkum en Arnhem. Bezoekers worden persoonlijk ontvangen met koffie en thee, waarna het concert start. Onder het genot van een hapje en een drankje is er gelegenheid om gezellig na te praten.

Blaaskwintet Pent'amuse

Pent’amuse wordt gevormd door Annet Kruidhof (fluit), Irene Bos (klarinet), Marleen Abma (hobo), Karin Molenveld (hoorn), en Martien Cohen Stuart (fagot). Deze amateurmusici spelen op professioneel niveau. Sinds de oprichting in 2005 werden tientallen concerten gegeven, veelal rond een thema ('Orient Express', 'kunststof', 'De grote Oversteek') en met een prominente plaats voor composities uit de 20e en 21e eeuw en uit verre werelddelen. Het klassieke repertoire wordt echter niet geschuwd: in het seizoen 2017-2018 werd opgetreden met een tweetal werken uit het klassieke repertoire, namelijk de beroemde kwintetten voor vier blazers en piano van Mozart (KV 452) en Beethoven (op. 16).

Op 1 december speelt Pent’amuse ‘Een Winters Onderonsje’

Stars and Stripes – John Philip Sousa

Mississippi Five – Jim Parker

Variaties ‘In Holland staat een huis – Hugo de Groot

Quintette en Ut – Claude Arrieux

The Little White Donkey – Jacques Ibert

Selections from Porgy and Bess – George Gershwin

14:00 - 14:30 uur ontvangst met koffie en thee

14:30 - 15:15 uur concert 'Een Winters Onderonsje'

15:15 - 16:30 uur napraten met hapje en drankje

Concertzaal Oosterbeek

Het Airborne Museum wordt momenteel verbouwd en daarom vinden de Nieuwe Zondagen tot en met maart 2020 plaats in de Concertzaal Oosterbeek aan de Rozensteeg 3. 

Persoonlijke ontvangst

Voor mensen die enige schroom ervaren om te komen omdat zij niemand kennen: er zijn gastvrouwen en –heren aanwezig om iedereen persoonlijk welkom te heten en gedurende het programma te begeleiden.

Aanmelden en kosten

Geïnteresseerden dienen vooraf een ticket te kopen op www.airbornemuseum.nl/nieuwe-zondagen

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om een ticket online te kopen, kunnen zich aanmelden via aanmelding@airbornemuseum.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer/e-mailadres of telefonisch via (026) 333 77 10. De prijs bedraagt € 7 voor het hele middagprogramma (inclusief concert, drankjes en hapjes).

Vervoer

Voor Nieuwe Zondagen kunnen senioren een beroep doen op ‘Hulpdienst Voor Elkaar’. Dit is een stichting, werkzaam in de gemeente Renkum, waarbij mensen onder andere vervoer naar een locatie kunnen aanvragen. Aanvragen moeten uiterlijk vier dagen voor de betreffende zondag bij hen binnen zijn. Informatie over deze service: www.hulpdienstvoorelkaar.nl