Nieuwe tentoonstelling Body Control opent dit weekend!

Museum Arnhem opent nieuwe tentoonstelling Body Control in De Kerk

Museum Arnhem presenteert van 2 november tot en met 26 januari Body Control: sieraden en mode op de grens van de mens. Deze nieuwe tentoonstelling toont een verrassende combinatie van recent sieraad- en modeontwerp van circa 100 internationale vormgevers en kunstenaars. Body Control reageert op actuele maatschappelijke kwesties rondom de maakbaarheid en grenzen van het menselijk lichaam. 

Presentatie: Dicht op de huid

Laat je verrassen door het werk van leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Bijna 400 leerlingen, van onderbouw VMBO tot VWO 6 hebben een werk gemaakt voor Body Control. Ze tonen oplossingen voor persoonlijke, actuele thema's rondom het menselijk lichaam. Lees hier meer. 

Gratis rondleidingen 

Tijdens het openingsweekend op 2 en 3 november worden er gratis rondleidingen gegeven door Julius Thissen en Theodoor Adriaans om 14.00 uur. Zij vertellen je alles over de werken en delen hun persoonlijke visie op de ontwerpen die in Body Control te zien zijn. Bekijk hier het Facebook-event voor meer informatie. Let op: plekken hiervoor zijn beperkt. Meld jezelf aan via info@museumarnhem.nl

Podcastserie Body Control

Speciaal voor Body Control is een podcastserie ontwikkeld! Dennis Gaens gaat in gesprek met makers uit de tentoonstelling en biedt hiermee een kijkje achter de schermen. Met interviews en gesprekken met curatoren, kunstenaars en ontwerpers. Zo gaat hij onder andere in dialoog met curator Anne-Karlijn van Kesteren en ontwerpers Ted Noten en Katja Prins. Klik hier om de podcasts te luisteren via Spotify of Soundcloud.