NBE speelt Troubadours met vier tokkeltalenten

David Mackor

Nedelands Blazers Ensemble speelt Troubadours met speciale aandacht voor de Arabische Ud

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) zet in haar nieuwe voorstelling Troubadours de Arabische Ud, de moeder van alle tokkelinstrumenten, in het zonnetje. Vier bruisende jonge Nederlandse tokkeltalenten: ud-speler Jaber Fayad, klassieke luitspeler David Mackor, flamencogitarist Jeff Heijne en bluesgitarist Dusty Ciggaar gaan een battle aan en slaan de handen ineen, uitgedaagd en ondersteund door het NBE. Melancholieke Arabische melodieën, verstilde lamento’s van de 17e –eeuwse componist John Dowland, opzwepende Spaanse ritmes en ruige blues in fascinerende arrangementen van Julian Schneemann. Voorafgaand aan deze voorstelling geeft Bart Schneemann, artistiek leider en hoboïst van het NBE, een inleiding over Troubadours, gratis toegankelijk voor het publiek.

De tournee start op 7 oktober in Podium Mozaïek in Amsterdam, voert langs zalen in Utrecht, Haarlem, Wageningen, Tiburg, Amsterdam (Meervaart), Arnhem en Helmond en eindigt op 19 oktober in Oss.

Speellijst:

Do 07 okt - Amsterdam - Podium Mozaïek

Za 09 okt - Utrecht - TivoliVredenburg

Zo 10 okt - Haarlem - Philharmonie

Di 12 okt - Wageningen - Junushoff

Wo 13 okt - Tilburg - Theaters Tilburg

Do 14 okt - Amsterdam - Meervaart

Vr 15 okt - Enschede - Wilminktheater

Za 16 okt - Arnhem - Musis

Zo 17 okt - Helmond - Speelhuis

Di 19 okt - Oss - De Lievekamp

Over het Nederlands Blazers Ensemble: Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.