Museum Arnhem op het Innovate Festival & ruim 700 deelnemers voor Klimaatmars

Innovate Festival 2019 morgen

Op zaterdag 5 oktober zijn wij van 10.00 tot 17.00 uur te vinden op het Innovate Festival in De Melkfabriek in Arnhem. De aanwezige Belgische kunstenares Stéphanie Roland laat met haar kunstproject ‘Science-fiction Postcards’ zien hoe nijpend de klimaatproblematiek is. 

Ontdek zelf hoe de toekomst eruit gaat zien. Ontmoet Stéphanie op Innovate Festival 2019 en stel haar al je vragen. 

Gratis inloop workshop

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door de science-fiction postcards van de kunstenares? Maak dan je eigen science-fiction postcard en vertel hoe jij graag wilt dat de wereld er over 100 jaar uitziet.

Ruim 700 deelnemers op de been voor Klimaatmars Arnhem

Op 27 september organiseerden wij de Klimaat Meet Up in het kader van de Global Climate Strike en als onderdeel van de tentoonstelling Stormy Weather. De Klimaat Meet Up bestond uit de Klimaatmars Arnhem, een inhoudelijk programma in het Focus Filmtheater en een bijeenkomst in De Kerk met sprekers.

Maar liefst 700 mensen liepen mee in de Klimaatmars en lieten hiermee hun stem horen in het klimaatdebat tijdens de mars door de binnenstad van Arnhem. Voor aanvang van de mars kregen jong en oud de mogelijkheid om hun eigen protestbord te maken op het plein voor De Kerk met hulp van grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf Design en leuzen koningin Loesje. 

De mars werd afgetrapt en geleid door Klimaatzuster Anne-Marie Pronk en eindigde met een speech van Jan van de Venis op het Audrey Hepburnplein voor het Focus Filmtheater. Onze nieuwe kinderdirecteur Doutsen Wierda (9 jaar) liep ook mee en kwam hiermee voor de eerste keer in actie voor het museum. Het inhoudelijke programma bestond uit een inspirerende presentatie van kunstenaar Maarten Vanden Eynde, deelnemer van de tentoonstelling Stormy Weather en de indrukwekkende film 'That Which Is To Come Is Just A Promise', een korte documentaire over de stijging van de zeespiegel. Deze bijzondere dag werd afgesloten in De Kerk, met een prachtige lezing van Hanneke van Ormondt van klimaatorganisatie Urgenda, die in 2015 de Klimaatzaak tegen de Nederlandse staat wonnen. 

Dank voor jullie massale opkomst tijdens de mars! Op onze website vind je een beeldverslag van de mars, met 7 tips van de Klimaatzuster die jij kunt toepassen in het dagelijkse leven voor een beter milieu.