MTMF 2020 ÉN NIEUW LESMATERIAAL

Foto publiek.png

We tellen af naar MtMF20! In deze nieuwsbrief lees je meer over het educatieprogramma en een gratis verdiepings- en netwerk bijeenkomst, die we organiseren in Filmhuis Den Haag.

Na het festival gaan we het land in met filmprogramma's voor vo-leerlingen en mbo-studenten. Ook hebben we nieuw educatiemateriaal ontwikkeld bij inspirerende films voor verschillende leeftijden en doelgroepen.

Filmeducatie Special tijdens MtMF20

 

Op dinsdag 24 maart om 16.45 uur orgranisereren we een speciale voorstelling van Watani my Homeland. Deze verdiepings- en netwerkbijeenkomst, met gastsprekers Arjan Erken en Tessa Beelo, draait om filmeducatie en 75 jaar vrijheid, en vindt plaats in Filmhuis Den Haag.

De voorstelling bieden we kosteloos aan en is speciaal voor docenten, didactici en mensen werkzaam in de filmeducatie. Je maakt kennis met ons educatieprogramma én ziet een prachtige film. We sluiten af met een borrel. Kom je ook? Meld je dan snel aan via onze site.

VO en MBO vertoningen door het hele land

 

Na het Movies that Matter Festival gaan we weer het land in! Dit doen we met de filmprogramma's die het best zijn beoordeeld door leerlingen van het voortgezet onderwijs en het mbo. Houd onze site in de gaten voor het nieuwe filmaanbod. We kunnen alvast verklappen dat we Watani my Homeland en Un Sac de Billes in het kader van 75 jaar vrijheid ook in 2020 blijven vertonen.

Nieuw lesmateriaal

 

Ga aan de slag met thema's als het uiten van emoties met het lesmateriaal van Vechtmeisje (praktijkonderwijs leerjaar 1 en 2). Of ga met je leerlingen in gesprek over rolmodellen met het lesmateriaal van Stupid Young Heart (v.o. leerjaar 3 en mbo). Het volledige filmprogramma met lesmateriaal vind je op onze festivalpagina.