MOVIES THAT MATTER X PAKHUIS DE ZWIJGER: GRATIS ONLINE FILMS

Moviesthatmatter.jpg

Samen met Pakhuis de Zwijger organiseren we vier gratis vertoningen van spraakmakende films uit de festivalselectie van MtMF20. Daarbij presenteren we bij elke film een live verdiepingsprogramma waarbij de filmmakers en aansprekende gasten aanwezig zijn. Zo bieden we deze filmmakers toch nog een online podium én kan het publiek in gesprek gaan met de filmmakers en andere spraakmakende gasten. 

 

12 mei, 20.00u
Little Germans
Hoe is het te worden geboren in een familie van neonazi’s? Een verhelderende en schockerende zoektocht naar de wortels van extreem gedachtegoed aan de hand van interviews en prachtige animatie over opgroeien als neonazi.
*De film is 48 uur voor en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien via deze link.

19 mei, 20.00u
Stop Filming Us
Fascinerende studie naar verschillende percepties van de Democratische Republiek Congo. Kan een westerse filmmaker iets van waarheid vangen over dit complexe, beschadigde en prachtige land?
*De film is 24 uur voor en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien via deze link.

26 mei, 19.30u
Even After Death
Zowel poëtisch als verontrustend eerbetoon aan de vele vluchtelingen die verdronken terwijl ze probeerden Europa te bereiken via de Middellandse Zee. Een pleidooi tegen verwaarlozing en vóór een menselijke kijk op de realiteit aan de Europese grenzen.
*De film is 48 uur voor en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien via deze link.

2 juni, 20.00u
Winter Journey
Bijzondere vertelling over het leven van de Joodse ouders van Martin Goldsmith, die nazi-Duitsland ontvluchtten. De gesprekken die Martin met zijn vader had worden nagespeeld, waarbij Bruno Ganz de rol van de vader prachtig vertolkt.
*De film is 48 uur voor en na afloop van het verdiepingsprogramma te zien via deze link.