Meivakantie: fotowedstrijd Rijksmuseum van Oudheden

PERSFOTO Meivakantie fotowedstrijd RMO _ foto © Frans de Winter.

Wat is er leuker dan met mooi weer uit te waaien én te speuren op de stranden van onze Noordzee? Het Rijksmuseum van Oudheden daagt iedereen uit om in de meivakantie op zoek te gaan naar bijzondere strandvondsten en mee te doen fotowedstrijd bij de nieuwe familie-tentoonstelling ‘Doggerland’. Die expositie is een ongekende tijdreis van een miljoen jaar, over de verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee. Tegenwoordig zijn daar nog altijd sporen van terug te vinden op de zeebodem en op het strand, zoals vuurstenen werktuigen en fossielen. Foto’s van de mooiste of raarste Doggerland-strandvondsten maken kans op leuke prijzen. Meedoen kan van 24 april tot en met 16 mei 2021, door foto’s (JPG) te mailen naar win@rmo.nl onder vermelding van ‘Fotowedstrijd’. Tips, spelregels en actievoorwaarden zijn te vinden op www.rmo.nl/meivakantie Wie de tentoonstelling ‘Doggerland’ wil zien, moet nog even geduld hebben – die is te bezoeken zodra het museum weer open mag.

Er zijn prijzen voor foto’s van de mooiste (bijzondere vorm, kleur of grootte, esthetisch, historisch) en raarste strandvondsten (gek, opvallend, vreemd, onverwacht, wonderlijk), voor kinderen (t/m 17 jaar) en volwassenen (18+). De hoofdprijs is een privé-rondleiding door de Doggerland-tentoonstelling voor maximaal 4 personen, en een tentoonstellingsboek ‘Doggerland’. De overige winnaars krijgen een Doggerlandknuffel uit de museumshop én mogen kiezen tussen het tentoonstellingsboek of het kinderboek ‘Onder de golven’, dat Linda Dielemans speciaal voor de tentoonstelling heeft geschreven.

Naast wedstrijdprijzen valt er ook een ereplekje te verdienen op socials van het museum, door foto’s van Doggerland-vondsten te delen op Facebook, Twitter of Instagram met @RijksmuseumvanOudheden of de #Doggerlandvondst. De leukste en gekste worden door het museum ge-repost .

Meer weten over Doggerland? Het tentoonstellingsboek is te koop in de webshop van het museum. Neem eens een kijkje op de Facebook- en Instagrampagina @ProjectDoggerland of bezoek zodra het museum weer open is de tentoonstelling ‘Doggerland. Verdwenen wereld in de Noordzee’. Informatie over openingstijden en vooraf kaarten reserveren staat op www.rmo.nl/doggerland