Media Arts Festival Arnhem

Museum Arnhem

 Op vrijdag 12 november staat Focus Filmtheater volledig in het teken van mediakunst tijdens het Media Arts Festival Arnhem. Naast vier uiteenlopende filmblokken, is er een expositie met Virtual Reality en andere vormen van mediakunst. De gastcuratoren van dit jaar zijn grafisch vormgever en filmmaker Donna Verheijden en production designer Romke Faber.

Bekijk het volledige programma hier. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Focus Filmtheater.

Het Media Arts Festival Arnhem is een jaarlijks terugkerend evenement en is een initiatief van Museum Arnhem, Focus Filmtheater en ArtEZ University of the Arts.

Residentie voor transgender en queer personen

Open Call voor tentoonstelling in 2022

Stel: Museum Arnhem is een zandbak. Het museum is materiaal. Erin spelen kan, het zand ontleden kan. Samen spelen, of zand afpakken? Breng je nieuw speelgoed in, of haal je de bak leeg? Breek je de zandbak af, of bouw je er een wereld in? Tijdens dit project ga je aan de slag met verschillende vraagstukken over toegankelijkheid en vertegenwoordiging aan de hand van de collectie van Museum Arnhem. Transgender en queer personen woonachtig in Nederland kunnen zich aanmelden. Het project is toegankelijk voor iedereen met een interesse voor kunst en uitwisseling. Samen met een groep werk je toe naar een tentoonstelling die eind 2022 opent. Er is een vergoeding voor de deelnemers beschikbaar. Meer weten of direct aanmelden? Klik hier.

Geef je mening over Museum Arnhem

Kinderdirecteur gezocht! Zit jij in groep 7 op een Arnhemse school en heb je interesse in kunst & cultuur? Wil jij ons graag advies geven over onze tentoonstellingen & activiteiten? Museum Arnhem is op zoek naar een nieuwe kinderdirecteur die ons een jaar lang wil adviseren en programma's wil testen. Je geeft af en toe een interview voor een lokale krant en je wordt uitgenodigd voor evenementen en officiële openingen van het museum. Ben jij of ken jij onze nieuwe kinderdirecteur? Klik hier voor meer informatie.