Levendige afsluiting Romeinse Zomer bij Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis sluit de Romeinse Zomer af met een bijzonder en levendig weekend. Op zaterdag 10 en zondag 11 september bewoont een Romeins legioen de Romeinse straat en wordt de historische oven opgestookt waardoor bezoekers heerlijke broden kunnen proeven.

In Museumpark Orientalis staat een exacte replica van een Romeinse oven uit Pompeji. Eet!verleden stookt de oven op en laat bezoekers kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. De bakkers ‘schieten’ op authentieke wijze verschillende broden ‘in’, zoals dat heet. Naast Romeinse en middeleeuwse broden zijn dat bijvoorbeeld ook de 17e eeuwse duivenkater en Italiaanse farinata.

Een Romeins legioen maakt de beleving compleet. Gemina, een grote en toonaangevende re-enactment groep, laat het Romeinse leven in Nederland in de eerste eeuw na Christus herleven. Een bijzondere beleving voor jong en oud. Natuurlijk kunnen dit weekend bezoekers ook neerstrijken in de Romeinse herberg of op het terras om het schouwspel te bekijken en te genieten van de unieke sfeer.