Lerarentekort? Kleinkunstig helpt bij invulling flex-uren!

Kleinkunstig

Steeds vaker wordt Kleinkunstig ingezet voor het creatief invullen van Flex-uren en dat blijkt een succes! Mede door het lerarentekort zijn Flex-uren voor leerlingen niet altijd even makkelijk in te vullen door scholen. Kleinkunstig denkt graag mee in de vorm van lessenseries of "inspiratie-reeksen" die passen bij de leerlingen. Ga jij voor workshops Digitale Media, Dans of rond een thema als Toekomst?

Lessenserie in discipline of thema
Een factor die meespeelt bij de Flex-uren is dat sommige leerlingen slechts één week gebruik zullen moeten maken van dit moment en andere leerlingen wekenlang deze uren zullen volgen. Kleinkunstig verzorgt daarom graag een lessenserie binnen een bepaalde discipline.
Wat dacht je van een gave lessenserie rondom Digitale Media? Zo kunnen leerlingen de ene week een Podcast Maken, de andere week een workshop Game Design volgen en de week daarna een workshop Filmtechnieken. Zo zit er een lijn in de lessenserie voor de leerlingen die meerdere workshops volgen, maar kan elke leerling elke week ‘inspringen’ wanneer dat nodig is. Hetzelfde is ook mogelijk met bijvoorbeeld de discipline Theater, met workshops als Filmacteren, Theatersport, Schimmenspel, Slapstick of Theatersoap. Of Dans met Breakdance, Moderne Dans, Stepdance en meer! Ook is het mogelijk om meer themagericht te werk te gaan. Wil jij jouw leerlingen 8 weken aan de slag zetten met Duurzaamheid, De Toekomst of Urban Culture? Voor elk van deze thema’s heeft Kleinkunstig diverse workshops die hier mooi op kunnen aansluiten.

Inroosteren
Kleinkunstig beweegt graag zo goed mogelijk mee binnen jullie rooster. De workshops zijn mede daarom te boeken in 50, 75, 80, 90, 100 of 120 minuten. Het prettigst is als we in blokuren kunnen werken; dan kan je de diepte in met leerlingen. Daarbij is het voordeliger (en makkelijker te regelen voor Kleinkunstig) om meerdere rondes achter elkaar te geven. Het is voor een workshopdocent namelijk aantrekkelijker om voor bijvoorbeeld 100 minuten, jullie kant op te komen dan voor 1x 50 minuten.

Uitzonderingen
Omdat we jullie graag helpen waar mogelijk, geven we ook graag op voorhand aan wanneer een lessenserie níet mogelijk is. Dat is in de twee weken voorafgaand aan een grotere vakantie. Denk hierbij aan de kerstvakantie, meivakantie en zomervakantie. Hier hebben wij namelijk standaard te maken met piekdrukte waardoor lessenseries moeilijker in te plannen zijn. Kleinkunstig als helpende hand? Klinkt onze invulling interessant voor jouw school? Neem dan vooral eens contact met ons op! We denken mee met je en sparren graag om een passend plan te maken voor de invulling van jullie Flex-uren. Door onze brede inzetbaarheid en grote aanbod zorgen we altijd voor maatwerk dat goed aansluit op jouw wensen.