KunstKabel: een lichtpuntje in tijden van corona

Foto Kunstkabel.JPG

Zes plannen van meer dan tien Rotterdamse instellingen kregen vandaag een KunstKabel cheque t.w.v. €20.000 overhandigd. KunstKabel is een KCR prijsvraag die duurzame samenwerkingen tussen het onderwijs en culturele veld aanmoedigt en stimuleert. De gelukkige winnaars starten komend schooljaar al met hun plannen. Een lichtpuntje dus voor de kunst & cultuur sector, die hard getroffen is door de gevolgen van het coronavirus. KCR hoopt daarmee niet alleen de winnaars, maar de hele sector een hart onder de riem te steken.

KunstKabel schreef eind vorig jaar een prijsvraag uit voor de meest originele KunstKabel plannen. De opdracht was simpel: laat zien hoe jij duurzame verbindingen, oftewel KunstKabels legt tussen het onderwijs en de kunstsector, waarbij de directe leefomgeving van de leerlingen centraal staat. KCR hoopt zo duurzame samenwerkingen te stimuleren met de meeste impact. De onafhankelijke jury had dit jaar een lastige taak, want ze werden overspoeld met ontzettend veel originele plannen. Daarom is dit jaar gekozen voor een gedeelde vijfde plek, waarbij beide winnaars een cheque van €10.000 overhandigd kregen.

De gelukkige 2020 KunstKabel-winnaars zijn:

  • De Kunst van Taal: Bibliotheek Rotterdam, Cultuurscout en Cultuurschool Rotterdam in samenwerking met Pentacollege en De Rozenhorst.
  • Wijzer: Maas Theater en Dans, Misiconi en Dance Centre Got2groove in samenwerking met de Nicolaasschool en Lucasschool.
  • Kunstlab+: SKARlokaal, Willem de Kooning Academie, Buitenplaats Brienenoord en Boijmans in samenwerking met De Toermalijn en De Christophoor.
  • We’re in Rotterdam Zuid: House of Urban Arts in samenwerking met Het Kompas, de Globe en De Sonnevanck.
  • Being Banksy: Nederlands Fotomuseum, Digital Playground en Hiphop in je smoel in samenwerking met VSO Schreudercollege en Avicenna college.
  • Danskanjers: Free to move in samenwerking met De Koppeling, Dr. A. van Voorthuijsenschool, Herenwaard.

 

Ga naar KC-R.nl voor een korte samenvatting van de plannen.

KCR is een onafhankelijk Rotterdams netwerk- en adviescentrum, dat op een originele en innovatieve wijze het culturele veld met het onderwijs verbindt d.m.v. cultuuronderwijs. Benieuwd wat KCR verder doet? Leer ons beter kennen via kc-r.nl.