Krakend Koude wintergezichten uit Wijdemeren op de Wijdemerendag.

Krakend Koud

Op zaterdagmiddag 1 februari 2020 van 13.30 uur tot 17.00 uur is het Huizer Museum gratis toegankelijk voor inwoners van Wijdemeren.

Op de tentoonstelling Krakend Koud zijn wintergezichten uit de collectie van de Stichting Kunstbezit ’s-Graveland te bezichtigen. Normaal hangt de collectie van de stichting in het gemeentehuis in Wijdemeren. Jaarlijks organiseert de stichting een expositie in het najaar rond wisselende thema’s. De stichting streeft naar het meer zichtbaar maken van de collectie. Het Huizer Museum biedt met deze tentoonstelling een gelegenheid om dat te doen en zo ook het in de media besproken schilderij van Ernst Leyden aan publiek te kunnen tonen.

Er zijn schilderijen te zien van Bernard van Beek, Anton Smeerdijk, Barend van Voorden, Louis Stutterheim, Dirk Smorenberg, Ernst Leyden, Karel Willerding, Jaap Sax, Bob Pestman én van Martien Beenen.

Vanaf 13.30 uur is het museum open wordt u verwelkomt met een gratis kopje koffie of thee. Om 15.00 uur start er een instaprondleiding over de tentoonstelling die verzorgd wordt door Stichting Kunstbezit ’s Gravenland en Nienke de Wit, directeur van het Huizer Museum.

De Wit was één van de genomineerden voor Gooi en Eemlander van het jaar 2019. Omdat het museum graag met de andere genomineerde Gooi en Eemlanders een goed jaar in wil luiden zijn ook de genomineerden van 2019 van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de rondleiding en nadien een glaasje te drinken.

De tentoonstelling duurt tot en met 18 april 2020.

Adres: Huizer Museum, Achterbaan 82; 1271 TZ Huizen; www.huizermuseum.nl

Zie voor meer informatie over het kunstbezit in het gemeentehuis: www.kunstwijdemeren.nl