Kinderboekenmuseum in teken van Sieb Posthuma

‘Als ik m’n penseel in een mooie kleur doop, dan bouw ik m’n eigen feestje’, zei Sieb Posthuma (1960-2014). Jarenlang was hij een van de meest toonaangevende en veelzijdige illustratoren van Nederland. Zijn werk blinkt uit in originaliteit, expressiviteit én humor, zijn tekeningen spatten van het papier af. Het Kinderboekenmuseum staat deze zomer in het teken van deze bijzondere illustrator. Zo brengt het vanaf 6 juli de prachtige illustratietentoonstelling Sieb Posthuma - In beeld en is de Zomertekenschool aan Posthuma gewijd.

Sieb Posthuma - In beeld

Vijf jaar na zijn dood brengt het Kinderboekenmuseum een ode aan de illustrator en schrijver, die onder meer bekend is van Rintje en Aadje Piraatje. Sieb Posthuma – In beeld toont aan de hand van ruim 50 sprekende illustraties enkele hoogtepunten uit Posthuma’s veelomvattende oeuvre. Van zijn debuut en zijn bekendste titels tot de met Gouden Penselen bekroonde Boven in een groene linde zat een moddervette haan en Een vijver vol inkt. De tentoonstelling toont Posthuma’s eigen vijver vol inkt, vol illustraties die uitblinken in kleur en sfeer en die de experimenteerdrift van een veelzijdig kunstenaar tonen. 

Te zien van 6 juli t/m 27 oktober 2019

Zomertekenschool

Ter gelegenheid van Sieb Posthuma - In beeld staat de Zomertekenschool van het museum in het teken van de tekenaar en zijn creaties. Zo komt op zondag 11 augustus Aadje Piraatje naar het museum. In een vrolijke voorstelling vertelt, zingt en speelt acteur Ton Meijer de avonturen van het leukste piraatje van Nederland. Daarnaast brengt het museum de hele vakantie inspirerende workshops rond het werk van de illustrator. Wie tips en trucs wil kan terecht bij de speciale teken-masterclasses, gegeven door kunstenaars en geïnspireerd op het werk van Posthuma.

Ook op maandag 

In de zomermaanden is het Kinderboekenmuseum ook op maandagen geopend. Meer weten over Sieb Posthuma - In beeld en/of de Zomertekenschool? Kijk op Kinderboekenmuseum.nl