Introdans brengt hommage aan Lucinda Childs met ICOON

Introdans danst ICOON, een hommageprogramma gewijd aan de Amerikaanse choreograaf Lucinda Childs. Childs wordt in 2020 80 jaar. Om haar te eren brengt Introdans de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre samen in één programma. De eerste vijf voorstellingen worden live begeleid door Het Gelders Orkest onder leiding van Ryan Bancroft. ICOON gaat op 14 februari 2020 in première in Stadstheater Arnhem en is tot 27 mei te zien in de Nederlandse en Duitse theaters.

Iconische danspersoonlijkheid

Lucinda Childs is een van de iconische ´grand old ladies´ van de Amerikaanse moderne dans. Haar bewegingstaal is volstrekt uniek. Op abstracte, bijna mathematische wijze creëert de ´koningin van de minimal dance´ met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen de meest complexe meesterwerken. De band tussen Childs en Introdans is een bijzondere: Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren. Naast bestaande topstukken heeft de groep inmiddels ook drie wereldpremières van haar uitgebracht: Kilar, Canto Ostinato en Petricor. Deze drie balletten en twee andere parels uit haar oeuvre, Chairman Dances en Concerto, zijn te zien in ICOON.

Ook de muziek in de voorstelling is iconisch. Er wordt gedanst op Canto Ostinato van Simeon ten Holt, muziek van Einaudi, Kilar en Górecki. De eerste vijf voorstellingen in Arnhem, Zwolle, Nijmegen en Apeldoorn worden live begeleid door Het Gelders Orkest onder leiding van Ryan Bancroft.