Huis Doorn

Beschrijving organisatie

Kom met de klas naar Museum Huis Doorn en duik in de Europese geschiedenis

Museum Huis Doorn combineert de wereldgeschiedenis met de vaderlandse geschiedenis. Er zijn diverse educatieve programma’s beschikbaar die in de klas, al dan niet gecombineerd met een bezoek aan het museum, gebruikt kunnen worden.

In het authentiek ingerichte landhuis leren schoolklassen over de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog, over het Europese familiedrama achter deze oorlog en over het leven van een Duitse ex-keizer in Nederland. De tentoonstelling ‘Tusschen twee vuren’ gaat over het neutrale Nederland in 1914 – 1918.

In de educatieve programma’s worden leerlingen uitgedaagd zich in een historische persoon te verplaatsen. Aan de hand van een twitteraccount maken zij een verslag. Voor het park zijn er diverse doe-opdrachten beschikbaar: ervaar het leven van soldaten in de loopgraven, stap in de rol van een smokkelaar en beleef hoe het is om te moeten vluchten.

Tarieven en openingstijden

Voor scholen gelden speciale tarieven. Scholen kunnen ons bezoeken buiten de normale openingstijden: op dinsdag (hele dag), woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.

Meer informatie over de educatieve programma’s van Museum Huis Doorn vind je op http://www.huisdoorn.nl/nl/educatie/

Tip: De website http://www.geschiedenislokaalutrechtwo1.nl/ biedt een goede voorbereiding op een bezoek aan Museum Huis Doorn. Foto’s, brieven, documenten en filmpjes laten zien hoe Wilhelm II in Huis Doorn leefde.

 

Adres: 
Langbroekerweg 10
3941 MT
Doorn

Contact: