Het Muiderslot

Beschrijving organisatie

Geschiedenis in het echt! Het Muiderslot is een plek gericht op de cultuur en het erfgoed van de middeleeuwen, de 17e en de 19e eeuw. Leerlingen krijgen het verhaal van graaf Floris V mee, de bouwheer van het kasteel. Een beroemde bewoner uit de 17e-eeuw is de schrijver P.C. Hooft. Met hem maken de leerlingen kennis in de ingerichte woonvertrekken uit de Gouden Eeuw.

Alle programmaonderdelen sluiten aan bij de kerndoelen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het examenprogramma. Floris V is een van de vensters uit de Canon van Nederland.

Basisprogramma

Het basisprogramma bestaat uit vier onderdelen: een zelfstandig kasteelbezoek, de Valkenier,* het Waterschild en de kasteeltuinen.De Valkenier laat de roofvogels van heel dichtbij zien. In het Waterschild paviljoen bekijken leerlingen een korte film over het Muiderslot en de strijd met en tegen het water. In de historische tuinen zien ze kruiden, groenten, bloemen en planten van vroeger.

 *In het winterseizoen is de Valkenier niet aanwezig (1 november t/m 31 maart). Scholen kunnen de Valkenier dan wel boeken. Geef dit aan bij uw reserveringsaanvraag. Kosten € 225,- (maximaal 3 uur).

Klas: 1 t/m 4 havo, vwo, vmbo

Duur: ca. 2,5 uur

Wanneer: 1 april - 1 november: dagelijks vanaf 1 november 2019 op maandag gesloten

Leerdoel: functie en bouw van een middeleeuws kasteel; graaf Floris V (Canon)

Kerndoelen: Mens en maatschappij: 37, 40, 43; Nederlands: 3, 4

Prijs: € 8,-* per leerling/begeleider. Met fysieke Museumkaart gratis toegang *minimaal 10 personen

Adres: 
Herengracht 1
1398 AA
Muiden

Contact: