Het Airborne Museum

Beschrijving organisatie

Het Airborne Museum is hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein. Tijdens deze slag landden duizenden parachutisten rond Arnhem in een poging om snel een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog.

In het museum, voormalig hoofdkwartier van de Britse parachutisten, beleef je aan de hand van foto’s, verhalen en objecten hoe deze slag verliep.  Burgers en soldaten brengen de verhalen van toen tot leven en in de experience waan je je midden in de strijd. Het museum geeft inzicht in de beslissingen van de leiders en de ervaringen van militairen en gewone burgers die bij de Slag betrokken waren.

Aan de hand van educatieve projecten op maat, met veel ruimte voor interactie en eigen onderzoek, wordt de geschiedenis voor leerlingen invoelbaar gemaakt. Het Airborne Museum heeft een eigen educatieve ruimte, voorzien van eigentijdse didactische middelen. Al het lesmateriaal en de activiteiten sluiten nauw aan bij de kern- en leerdoelen van het Primair en Voortgezet Onderwijs en worden in samenwerking met docenten ontwikkeld en getest. Extra aandacht is er voor internationale- uitwisselingsprojecten en programma’s voor het TTO-onderwijs.

Extra informatie en toelichting kunt u vinden op www.airbornemuseum.nl

Adres: 
Utrechtseweg 232
6862 AZ
Oosterbeek

Contact: