Haal deze herfstvakantie je astronautendiploma bij Space Expo

Deze herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) kunnen kinderen hun astronautendiploma halen bij Space Expo. Ook worden er dagelijks drie interessante presentaties gegeven over de manen in ons zonnestelsel. Deze presentaties zijn prima toegankelijk voor (geïnteresseerde) kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Daarnaast draaien er een tekenfilms over ons zonnestelsel, de maan en Mars en kun je met de Space Shuttle op excursie naar ESA ESTEC.

Programma herfstvakantie (12 t/m 27 oktober):

Astronautendiploma

Kinderen die het speurspel doen bij Space Expo leren alles over sterren, planeten en reizen in space. Na afloop krijgen zij een astronautendiploma, compleet met de handtekening van André Kuipers. Er zijn speurspellen in de categorie 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar. Ze zijn te koop voor 50 cent per stuk bij de kassa van Space Expo.

Leuke en leerzame presentatie: welkom bij reisbureau Space Expo

Onze eigen maan is erg bijzonder. We zien hem elke dag en hebben er zelfs op gelopen. Toch is het niet de enige maan. In ons zonnestelsel zijn er 194 manen, allemaal met hun unieke kenmerken en eigenschappen. Er zijn manen met vulkanen en manen die water de ruimte inschieten. Tijdens deze presentatie reis je vanuit reisbureau Space Expo langs een aantal manen en wordt er gekeken of we daar ook ooit op kunnen lopen. De presentatie is prima toegankelijk voor (geïnteresseerde) kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Deze lezing wordt drie keer per dag gegeven in de Arianezaal.

Tekenfilm: Paxi in de ruimte

Paxi is een grappig ruimtewezentje. Hij verwondert zich over alle zaken die hij tegenkomt in de ruimte. In drie korte tekenfilms leert hij je alles over ons zonnestelsel, de maan en Mars.

Op excursie naar ESA ESTEC met de Space Shuttle

Kinderen die ouder zijn dan 9 jaar mogen mee met de Space Shuttle op excursie naar de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ESTEC. Hier breng je een bezoek aan diverse interessante gedeeltes van de organisatie. Een geldig ID-kaart, paspoort of rijbewijs is verplicht. Kosten: € 6,50. De kaartjes koop je op de dag zelf aan de balie.

Voor de kleinsten: space kleurplaat!

Er zijn weer nieuwe mooie space-kleurplaten om te kleuren. In de vakantie kan er de hele dag gekleurd worden in de astronautenzaal.

Space Expo

Space Expo is een museum over ruimtevaart. Je kunt er dingen zien, doen en leren. Bewonder de Soyuz, het ruimteschip waarmee André Kuipers reisde. Loop door een model van het ISS ruimtestation en krijg antwoord op vragen als hoe slaapt, eet en leeft een astronaut. Het museum is in de herfstvakantie dagelijks geopend van 10:00 t/m 17:00 uur. Meer info: www.space-expo.nl