Geef je garderobe een tweede kans met duurzame stylecoach @Indiaan in je kast in Verzetsmuseum Amsterdam

Verzetsmuseum

Wat doe je met die kledingstukken, die je eigenlijk niet meer draagt, maar waar je ook geen afscheid van kan nemen? Die geef je een tweede kans. Op zaterdag 27 juni organiseert het Verzetsmuseum in samenwerking met stylecoach Chiara Spruit (@Indiaaninjekast) een ‘coronaproof’ hergebruikworkshop. Tijdens deze interactieve lezing gaan bezoekers op zoek naar hun persoonlijke stijl. Chiara leert je hoe je met je oude kleding nieuwe combinaties kan maken. Iets dat ook tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde vanwege kledinggebrek.

 

Als duurzame stylecoach (door de VPRO aangewezen als Future Fashion Pionier van personen die de kledingindustrie gaan verduurzamen) vindt Chiara het belangrijk een alternatief te bieden voor de vervuilende fast fashion-industrie. Tijdens de workshop gaat zij daarom dieper in op vragen als ‘Hoe bouw je je ideale garderobe op?’ en ‘Hoe selecteer je wat je wil houden en doe je nieuwe ontdekkingen in je eigen kast?’ Chiara geeft tips hoe je met je bestaande garderobe je persoonlijkheid kan uitdragen.

 

Het programma bestaat uit één uur workshop met Indiaan in je kast, dertig minuten Conservator Talk met koffie/thee en mini tompouce en dertig minuten individueel bezoek aan de tentoonstelling. Er wordt rekening gehouden met de coronarichtlijnen van het RIVM.

Tentoonstelling Mode op de bon
De workshop is onderdeel van de randprogrammering bij de tentoonstelling Mode op de bon, over het nieuwe modebeeld dat ontstaat tijdens de bezetting. Direct na de Duitse inval in 1940 valt de import weg. Textiel gaat ‘op de bon’, maar ook met bonnen is er al snel vrijwel niets te koop. Met creativiteit, hergebruik en improvisatie proberen de Nederlandse vrouwen er tijdens de bezetting mooi uit te blijven zien.

Informatie

Hergebruikworkshop met stylecoach Chiara Spruit, zaterdag 27 juni van 12:00 uur - 14:15 uur en 15:00 uur – 17:15 uur. Een tijdstip kiezen is niet mogelijk.

Toegang: € 15, € 3 voor houders Museumkaart en CJP. Gratis voor houders Stadspas (wel kaartje nodig)

Kaarten via https://tickets.verzetsmuseum.org/indiaaninjekast

De tentoonstelling Mode op de bon is te zien tot en met 6 september 2020.