Film, Multimedia

Kunsteducatie.nl kan gratis door scholen gebruikt worden om activiteiten te vinden. Door handige filters kan je makkelijk en snel door het aanbod heen bladeren en kiezen welke voorstelling, cultuurdag, workshops of activiteit goed past in jullie  onderwijsvisie. Maak kennis met voorstellingen van artiesten zoals Jo De Rijck met ‘In Your Dreams’ of Willem Junior van Theater in School, ontdek unieke workshops zoals Ceramic Art, vilten, graffiti of het bouwen van je eigen escape room!

MASH-UP! Is een energieke en interactieve voorstelling voor het voortgezet onderwijs. De band speelt bekende hits uit de hedendaagse popmuziek. Middels dit feest van herkenning voor de leerlingen komt MASH-UP! tot de kern van hun voorstelling; Wat is er nodig om een pophit te maken? Zo passeren tijdens de voorstelling een aantal muziekgenres, akkoorden, ritmes en mash-ups de revue die de ingrediënten van een hit vertellen.

Nadat MASH-UP! Hun eigen song ten gehore heeft gebracht, zijn de leerlingen aan de beurt. Zij mogen hun eigen hit van deze song maken. Leerlingen geven hun voorkeur aan en MASH-UP! speelt daar live op in! De band improviseert ter plekke hun tekst, tempo, stijl en vorm van de song. Een educatief feestje waar het plezier bij de band en leerlingen vanaf straalt!

Y.A.A. zet populaire kunsten in en ontwikkelt workshops en masterclasses om kunst en cultuur toegankelijk te maken. Onze workshops bestaan uit populaire kunsten. Populaire kunsten bestaan uit activiteiten die jongeren zelf meer in de hand hebben en wat hedendaags een grotere rol speelt in het leven van jongeren.

Denk aan een workshop vloggen, beat making, fotografie en nog veel meer. Een masterclass is een les die door een artiest, kunstenaar of ondernemer wordt gegeven. Hier is kennisoverdracht en het uitwisselen van ervaring een belangrijk onderdeel.

Onze deelnemers krijgen de kans om op cultureel gebied kennis op te doen, hun talenten te ontdekken en een eigen identiteit te ontwikkelen. De diensten die worden aangeboden zullen helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en de mogelijkheid bieden om zelf de volgende stap te nemen. Zie het volledig aanbod op: www.youthartistagency.nl