Eye-programmering gaat weer van start op 1 juni

Eye

Eye Filmmuseum heropent op 1 juni om 12.00 uur de deuren. De veiligheid van de bezoekers staat daarbij voorop. Eye herneemt een aantal filmprogramma’s die door de Covid-19-maatregelen waren stopgezet of uitgesteld: de tentoonstelling Chantal Akerman – Passages met omlijstend filmprogramma, Black Light, Women Make Film, premièrefilms en klassiekers. Ook nieuwe series gaan van start, zoals Previously Unreleased vanaf 25 juni.

Nu de overheidsmaatregelen rondom Covid-19 zijn versoepeld, kan ook Eye de filmzalen, de tentoonstelling, Eye Shop en Eye bar-restaurant weer openstellen voor publiek. Eye houdt zich daarbij aan de richtlijnen van het RIVM en aan het protocol van de Nederlandse Vereniging van Bioscoop en Filmtheaters, zodat een bezoek aan Eye zo veilig en aangenaam mogelijk verloopt.

Voor meer informatie over de genomen maatregelen klik hier.

Tentoonstelling & filmprogramma’s

Per 1 juni kunnen bezoekers weer naar een aantal filmprogramma’s die door de overheidsmaatregelen waren stopgezet of uitgesteld: de tentoonstelling van de Belgische filmmaker/kunstenaar Chantal Akerman Passages met omlijstend filmprogramma; Black Light  - Black Identity in de film; Women Make Film een filmprogramma over vrouwelijke regisseurs die van groot belang zijn geweest voor de filmgeschiedenis; premièrefilms en klassiekers. Ook nieuwe series gaan van start, zoals vanaf 25 juni Previously Unreleased met films die te zien waren op de internationale filmfestivals maar die volgens ons onterecht geen bioscoopvertoning kregen. 

Op maandag 1 juni is er een speciaal programma voor de Vrienden van Eye, bestaande uit de nieuwe tentoonstelling rond Chantal Akerman en een exclusieve voorpremière van La vérité, de nieuwe film van Kore-eda Hirokazu met Juliet Binoche en Catherine Deneuve.

Sandra den Hamer, directeur Eye

‘Ik verheug me erop onze Eye-vrienden, -buren en -bezoekers per 1 juni weer te kunnen trakteren op prachtige films op het grote doek. En ik verheug me ook op de opening van de gloednieuwe tentoonstelling met het werk van Chantal Akerman. In haar films en installaties nam ze sociaal isolement tot thema, bijna als spiegel van de tijd waarin we nu leven. Weinig filmers wisten dat zo indringend over te brengen.’