Eindvoorstellingen Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium

Het school- en studiejaar van de Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium wordt van 12 t/m 19 juli traditiegetrouw afgesloten met de Eindvoorstellingen in de Kees van Baarenzaal. Deze serie voorstellingen van de Dansvakopleiding zijn het hoogtepunt van het jaar, voor zowel de deelnemers als het publiek. De bezoekers krijgen een veelzijdig programma gepresenteerd met klassiek ballet, modern, flamenco, caractère en (nieuw) repertoire van internationale choreografen.

Programma

Alle leerlingen en studenten van de Dansvakopleiding, van basisschoolleerlingen tot en met hbo-studenten, betreden het podium. De voorstelling opent met een suite uit het ballet Don Quichotte, samengesteld door Esther Protzman (docente Dansvakopleiding). Onder begeleiding van livemuziek worden fragmenten van Flamenco en werelddans uitgevoerd. Ook staan werken van internationale choreografen op het programma, onder meer van Johan Inger, Maurice Causey en Jiří Kylián. Als grande finale maakt Katarina Wester (docente Dansvakopleiding) een choreografie voor de hele Dansvakopleiding.

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium

De Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium in Den Haag is een volledige opleiding tot professioneel danser, afgestemd op de eisen van de internationale beroepspraktijk. Als voorbereiding op de Dansvakopleiding biedt het Koninklijk Conservatorium een oriëntatieprogramma voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. De Dansvakopleiding kan vanaf groep 7 van de basisschool worden gevolgd in combinatie met de School voor Jong Talent en kent een doorlopende leerlijn tot en met de bacheloropleiding op hbo-niveau.

Praktische informatie Eindvoorstellingen Dansvakopleiding

vr 12 juli, 20.00 uur

za 13 juli, 14.00 uur

di 16 juli, 20.00 uur

wo 17 juli, 15.00 uur

do 18 juli, 20.00 uur

vr 19 juli, 19.30 uur

Kees van Baarenzaal, Koninklijk Conservatorium

Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag

Entree € 12,50

Informatie en reserveren: https://www.koncon.nl/agenda/eindvoorstellingen-dansvakopleiding