De Schepping keert terug

NBE_De Schepping_

De Schepping keert terug: Nederlands Blazers Ensemble en Bart Moeyaert weer op tournee

Met de drie oratoria van Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten en Die Sieben letzten Worte) als uitgangspunt creëerde het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) samen met de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert een trilogie: eerst was er De Schepping (2004), daarna kwam Het Paradijs (2010), en met De Hemel werd in 2015 de cyclus afgerond. Onder de titel Het Hele Leven zijn deze drie boeken onlangs samengebracht in een boek, met bijzondere illustraties van Peter Van den Ende.

Eind oktober gaan de Blazers en Bart Moeyaert opnieuw op tournee met De Schepping, het eerste deel van deze succesvolle muziektheatertrilogie. Tijdens deze voorstelling vertelt Bart Moeyaert (winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, de ‘Nobelprijs voor de kinderliteratuur') het verhaal aan de hand van een zelfgeschreven tekst bij deze oude, maar op deze manier nooit zo uitgevoerde, muziek van Haydn. In 2020 vonden al enkele voorstellingen van De Schepping plaats, deze tournee zal dit jaar vervolgd worden en voert langs zalen in Den Bosch, Muiden, Leuven (Belgie), Amersfoort, Leiden en Groningen.

Speellijst De Schepping in 2021:

WO 27 OKT: Jheronimus Bosch Art Center, Theater a/d Parade - DEN BOSCH

DO 28 OKT: Grote Kerk - MUIDEN

ZO 31 OKT: 30CC - LEUVEN

DI 02 NOV: De Flint - AMERSFOORT

WO 03 NOV: Stadsgehoorzaal - LEIDEN

DO 4 NOV: Oosterpoort - GRONINGEN

Over het Nederlands Blazers Ensemble: Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.