Dansvoorstellingen op school

STT

Ook voor volgend schooljaar* bieden wij mooie jeugdtheatervoorstellingen aan die in het theater maar ook óp school kunnen spelen. Door middel van een ingenieus decor, muziek, dans en een prachtig verhaal wordt het speellokaal of de gymzaal omgetoverd naar een heus theater

Koning van Karton 4+
Een speelse, muzikale danstheater- voorstelling over vriendschap; over ontmoeten, samen spelen en vrienden delen. Gebaseerd op het prentenboek Het kartonnen kasteel van Linda Sarah en Benji Davies. (met livemuziek) Er was eens een straat. Een straat van karton. Een straat waar niemand elkaar kende.Op een dag ging er voorzichtig een raam open. Even later nog één. Iemand wilde vrienden maken. (geschikt voor groep 1 t/m 4)

Lees meer

Op een onbewoond 6+
Tip voor de kinderboekenweek. Je thuis voelen ver weg van huis; hoe doe je dat eigenlijk? Drie vreemden staan op een onbewoond eiland maar dan zonder zand, zon of zee. Eigenlijk op een onbewoond dus. Hoi! Ik ben de Één. Hee, ik ben de Ander! Het blijft even stil en ze kijken de derde aan. En wie ben jij dan? Stilte… Een dansant avontuur over verlegen, enthousiaste, impulsieve, tactische en minder tactische ontdekkingsreizigers. Over jezelf kunnen zijn bij de ander. (geschikt voor groep 3 t/m 6)

Samen samen één 6+
Tip voor de kinderboekenweek. Hoe voelt het om bij jou thuis te zijn? Wat hoort bij jou en wat is van iemand anders? Samen samen één is een speelse dansvoorstelling over de zoektocht naar je eigen identiteit in het samenzijn. Soms weet je pas wat bij jou thuishoort, als je bij iemand anders op bezoek bent geweest. Door humoristische en absurde beelden en met livemuziek proberen twee dansers zich met elkaar te verbinden en contact te maken door beweging en klank. (geschikt voor groep 3 t/m 6)

Dance Hypes 6+
Dance Hypes is een energieke reis door de tijd met dansstijlen en modeaccessoires uit de jongerenculturen van 1900 tot nu. Van de wals uit 1900 naar alle Dance Hypes van nu. Meer dan 20 dansstijlen en rages passeren de revue. Van de bunny hug tot de Charleston, via de twist tot dampende disco naar hiphop, dancehall en de swish. Iconische figuren uit de danswereld komen langs, zoals bijvoorbeeld Michael Jackson en zijn legendarische moonwalk. De dansers van Static krijgen de hele school aan het dansen! (geschikt voor groep 3 t/m 8) Lees meer