ARTtube

Beschrijving organisatie

ARTtube.nl – bron van inspiratie en informatie voor kunst- en cultuurlessen. 

ARTtube, het online videoplatform van musea uit Nederland en België, biedt mooie video’s en blogs om gratis te gebruiken in het kunst- en cultuuronderwijs.

Voor docenten zijn de video’s bij actuele tentoonstellingen en collectiestukken een goede voorbereiding op een museumbezoek met de klas. Kijk op www.arttube.nl voor het actuele aanbod aan video’s, of zoek via de zoekfunctie op museum, onderwerp of kunstenaar.

Een groeiend aantal video’s is speciaal voor het onderwijs gemaakt. In 2016 ontwikkelden we samen met 3 VMBO-scholen en 4 musea de serie Wat de Vakman?!. Een serie waarin leerlingen met kunstenaars in hun atelier ervaren hoe kunst wordt gemaakt. In de video’s vind je concrete opdrachten die direct in het lescurriculum kunnen worden opgenomen.

Daarnaast vind je op ARTtube de series ARTclips(http://arttube.nl/nl/serie/ARTclips), CKV Video’s (http://arttube.nl/nl/serie/CKV) en Kunstuur in de Klas(http://arttube.nl/nl/serie/Kunstuur_in_de_klas). 3 series die i.s.m. NTR Schooltv en AVROTROS leerlingen voorbereiden voor de eindexamens CKV, TeHaTex en Kunst algemeen. Met presentatoren als Maurice Lede en Lucas de Man worden de leerlingen wegwijs gemaakt in de wereld van kunst, design, mode, fotografie en architectuur via o.a. collectiestukken van de verschillende musea.

Naast video’s staan op ARTtube ook blogs van onze onderwijsexpert Anja Marbus. De blogs bevatten beeldmateriaal, video’s en links voor aanvullende informatie bij de eindexamenthema’s.

www.arttube.nl/voortgezetonderwijs

Adres: 
Museumpark 18-20
3015 CX
Rotterdam

Contact:

E-mailadres: