Aphrodite Festival voor jongeren in Rijksmuseum van Oudheden op 7 november

Feesten als een Griekse god kan op donderdagavond 7 november (19-23 uur) tijdens het Aphrodite Festival voor jongeren in het Rijksmuseum van Oudheden. De Jongerenambassadeurs van het museum organiseren dit bruisende evenement speciaal voor jongeren tussen 15 en 21 jaar. Op het programma staan onder andere een Assassin’s Creed game room met het nieuwste deel van de beroemde Ubisoft reeks, live muziek, mode en een Griekse pubquiz. Kaarten à €5 zijn te koop via de website www.rmo.nl/festival

Op donderdagavond 7 november staat het hele Rijksmuseum van Oudheden in het teken van de godin Aphrodite en haar medegoden en -godinnen. Niet te missen is de Assassin’s Creed game room met het nieuwste deel van Ubisoft reeks dat zich afspeelt in het gouden tijdperk van het oude Griekenland. In de Beautycorner van mboRijnland kan iedereen zich laten stylen als een Griekse god. Daarnaast zijn er een silent disco, een hersenkrakende pubquiz en een wervelende modeshow waarin Grieken en Romeinen over de catwalk flaneren. Museumexperts vertellen verhalen en anekdotes over de topstukken uit de collectie en er is live muziek van (jonge) Leidse muzikanten, waaronder singer-songwriter Melle Boddaert. De muziekprogrammering werd samen gedaan met het popmuziekplatform 3voor12 Leiden. Uiteraard kan iedereen een bezoekje brengen aan de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’, het eiland waar de godin Aphrodite uit het schuim van de zee werd geboren.

Dit festival is het eerste evenement dat Jongerenambassadeurs Roxanne en Yvonne voor het Rijksmuseum van Oudheden organiseren. De twee Leidse archeologiestudenten werken sinds deze zomer voor het museum om te onderzoeken op welke manier en met welke evenementen leeftijdsgenoten te interesseren zijn voor een museumbezoek.