Aan de slag met portretfotografie en textiel in een vernieuwd Zuiderzeemuseum

Aan de slag met portretfotografie en textiel in een vernieuwd Zuiderzeemuseum

Tot de kerstvakantie kun je in het Zuiderzeemuseum aan de slag met textiel in Vod of Vintage, na de kerstvakantie keert het succesvolle fotografieprogramma Doe het lekker selfie terug in een nieuwe jas.

In februari van dit jaar opende het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de nieuwe permanente tentoonstelling Zee vol verhalen. Hierdoor is de workshop portretfotografie Doe het lekker selfie vernieuwd en vanaf januari 2021 onderdeel van het vaste educatieve aanbod van het museum. Deze winter kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs weer aan het werk met fotografische basisprincipes als standpunt, kader, licht en compositie, om daarmee de perfecte selfie te maken.

Doe het lekker selfie was het eerste programma van Atelier Zuiderzee, een programmareeks voor kunst- en cultuuronderwijs dat de rijke collectie van de Zuiderzee op een unieke manier in de spotlight zet. In Atelier Zuiderzee staan kunst en design centraal, met per programma wisselende thema’s.De museumdocent creëert tijdens de rondleiding door de tentoonstelling een veilig klimaat waarin goed en fout niet bestaan. In een prikkelende dialoog gaat de groep met elkaar in gesprek en leren zij kritisch te kijken en over zichzelf na te denken. Na de rondleiding gaan de leerlingen aan de slag in de educatieruimte. Geïnspireerd door de tentoonstelling maken zij vervolgens in teams hun eigen werk.

Tot de kerstvakantie kunnen scholen nog aan de slag met Vod of Vintage, een programma over textielbewerking waarin leerlingen ontdekken hoe duurzaam mensen vroeger omgingen met hun kleding.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op zuiderzeemuseum.nl/educatie.

Coronamaatregelen
Uiteraard hanteert het Zuiderzeemuseum alle richtlijnen van het RIVM en het kabinet. Ook hebben zij alle maatregelen getroffen die staan beschreven in het protocol van de Museumvereniging.
Daarnaast is een aanvullend protocol geschreven om met schoolklassen het museum veilig te kunnen bezoeken. Zo heeft het museum een selectie gemaakt van beschikbare educatieve programma's, dragen de museumdocenten desinfecteermiddelen bij zich en is het aantal schoolklassen dat per dag wordt ontvangen beperkt. Op die manier houden we elkaar gezond.

Lees alle aanvullende maatregelen op de website.